HC Energie Karlovy Vary

Soustředění na Božím Daru skončilo

Hokejisté karlovarské Energie absolvovali od pondělí do středy krátké soustředění na Božím Daru. Pomyslnou základnu měli v penzionu Apartmány Engadin odkud vyráželi různými směry a potili se na běžeckých tratích.

FOTOTOGRAFIE ZE SOUSTŘEDĚNÍ

Samotná myšlenka zimního soustředění vznikla už během podzimu. „Ano, vymysleli jsme to už před časem a na Božím Daru jsme strávili tři krásné dny. Pravdou je, že hodně extraligových celků má ještě volno a hráči si užívají rodin, my jsme se ale rozhodli začít se připravovat na konečnou část základní části. Chtěli jsme také odpočívat, ale aktivní formou,“ řekl na úvod trenér Karel Mlejnek.

Náplň zimního soustředění byla jasná. „Jezdíme na běžkách. Pro většinu z nás je už to dost náročné,“ usmál se Mlejnek a pokračoval: „Kromě aktivního odpočinku bylo naším cílem nezranit se. Proto jsme zakázali všem hráčům jakékoliv myšlenky na sjezdové lyžování.“

V okolí Božího Daru jsou desítky běžeckých tratí. „Využívali jsme jak areál Slovanu Karlovy Vary na Jahodové louce, tak i Skiarénu v Oberwiesenthalu. Oba areály jsou velice dobře upravované a pro všechny z nás to bylo příjemné zpestření aktivního odpočinku,“ přidal Mlejnek.

Kromě aktivního odpočinku se A-tým takzvaně stmeloval. „Cílem samozřejmě je vytvořit dobrou partu, která táhne za jeden provaz. Neříkám, že partu nemáme, ale proč ještě více nedat kluky dohromady,“ pokračoval.

Hráči trávili tak čas na běžkách a před televizními obrazovkami, kde sledovali olympijské hry. Realizační tým se ale plně věnoval hokeji. „Ve středu jsme skončili a už ve čtvrtek jsme začali pracovat na ledě. Museli jsme přemýšlet nad určitými herními variantami i nad tím, jací soupeři nás po přestávce čekají a jak budou hrát,“ uzavřel část okolo soustředění Mlejnek.

Prostředí, které bylo pro hráče připravené si všichni pochvalovali. „Musím poděkovat personálu Apartmánů Engadin v čele s provozní a marketingovou manažerkou Zuzanou Hackerovou a paní správcovou Wilmou Hrabovou za vytvoření vynikajícího zázemí. Výborně vařili a my jsme si soustředění mohli doslova užít,“ dodal Mlejnek na závěr třídenního pobytu v překrásném prostředí Krušných hor.

Apartmány Engadin – www.apartmanyengadin.cz.