HC Energie Karlovy Vary

Zlatá sobota! Karlovarští sledge hokejisté obhájili titul!

SKV Sharks Karlovy Vary - SOHO Olomoučtí Kohouti 3:1 (0:0, 3:1, 0:0). Konečný stav série: 2:0.
Česká sledge hokejová liga ukončila svůj jedenáctý ročník a počtvrté v její historii nenašli přemožitele v play-off Žraloci z Karlových Varů! Sharks porazili ve druhém finále Olomoucké Kohouty 3:1 a stejně jako před rokem si vysloužili zlaté medaile. Všechny podstatné okamžiky rozhodujícího utkání se vměstnaly do druhé třetiny, dvakrát se trefil Geier a vítěznou branku vsítil kapitán Berger. Dobře bránící hosté pouze korigovali stav zásahem Heringa, a tak po závěrečném hvizdu mohly naplno vypuknout na ostrovském ledě oslavy. Bronz bere po třízápasové sérii se Spartou Zlín.

SKV Sharks Karlovy Vary - SOHO Olomoučtí Kohouti 3:1 (0:0, 3:1, 0:0)

Branky: 18. M. Geier (P. Kubeš), 28. J. Berger (Wágner), 30. M. Geier (P. Kubeš, Forgo) - 30. Hering (Novák). Rozhodčí: Fagan - Červenka, Suchý. Vyloučení: 1:4. Bez využití. Diváci: 250. Vývoj utkání: 2:0, 2:1, 3:1. Hráno 15. února 2014 v Ostrově.

Karlovy Vary: B. Mach - Hrbek, Nejedlý, P. Kubeš, J. Berger, Forgo, M. Geier, Lindák, Janko, Wágner, Kovářík, Očenášek, Schneider.

Olomouc: Hulín - K. Veselý, J. Veselý, Gergely, Prášil, Černoch, Novák, Stodola, Pabst, Hering.

Průběh finále 2013/2014 nápadně kopíroval rok staré události. Venku kanonáda, v domácí odvetě mnohem střízlivější gólové představení a po něm karlovarský titul. Tentokrát se na Žraloky dobře připravila olomoucká defenziva v čele s reprezentačním brankářem Liborem Hulínem.

Hosté celou první třetinu perfektně bránili a čekali na chybu, kterou by mohl potrestat dosud jediný střelec Kohoutů v play-off Hering. Zásadní hrubku Žraloci nevyrobili, zatímco se sami aktivně snažili najít recept na soupeřovu obranu. Několikrát se zadařilo a v takových momentech se osamocený Forgo anebo dorážející Berger přesvědčili o kvalitách velezkušeného Hulína. Ani Mach v domácí brance nebyl úplně bez práce, nicméně pokusy Heringa nebo Gergelyho neznamenaly takové nebezpečí jako akce na opačné straně ledové plochy.

Sharks vstoupili do druhé třetiny nevyužitou přesilovkou, ale minutu po jejím skončení olomoucká hráz povolila. Kubeš vytvořil prostor pro Michala Geiera a karlovarská opora číhající na ose hřiště se nemýlila. Domácí hnáni skvělým publikem získali psychickou výhodu, jenže Hulín svou branku opět začaroval. Nejprve přečetl Bergerův brejk a vzápětí měl i potřebné štěstí, když Schneider bekhendem netrefil zcela odkrytý prostor mezi tyčemi.

Jako by to byl signál pro hosty, kterým se podařilo zklidnit hru a po dalším ubráněném oslabení Hering s Pabstem dvakrát otestovali Machovu pozornost. V domácím dresu rostla střelecká chuť Bergera, postupně pálícího ze všech možných pozic. Zejména zmařenou dorážkou u tyče vrcholil jeho souboj s reprezentačním kolegou Hulínem. Nakonec na maskovaného fantóma zafungoval osvědčený postup. Vyhrané buly a po něm okamžitá střela, jejíž autorem byl konečně úspěšný Jiří Berger.

Olomoučtí Kohouti se ale nevzdali. Běžela už poslední minuta druhé části, když Bernhard Hering dokázal propasírovat puk za Machova záda a snížit na kontaktní rozdíl. Zaděláno na drama? Ne! Pouhých 19 sekund po gólu Olomouce a 9 sekund před sirénou stál na konci bleskové akce na jeden dotek Michal Geier a znovu vrátil na světelnou tabuli rozdíl dvou branek!

S tím se nechtěl smířit Hering, který hned po přestávce zaměstnal Machovu lapačku. Hostům příliš nehrálo do karet jejich další oslabení, ačkoliv se během něj Hering dokázal prosadit až k jedovatému zakončení nad domácí branku. A tak si už ve 38. minutě olomoucká střídačka vybrala čas na poradu. Dá se ale říci, že závěr už si Karlovarští pohlídali. Hulín ještě vynikl při Geierově pokusu o hattrick a gól nepřidal ani opakovaně pálící obránce Kubeš. Bohumír Mach už si vážný zákrok nepřipsal a po posledním hvizdu sezóny se mohl stát centrem chumlu slavících Žraloků! Sportovní klub vozíčkářů Sharks Karlovy Vary počtvrté získal titul mistra republiky v České sledge hokejové lize!

Série Zlín - Praha

Sparta se ve čtvrtém zápase play-off poprvé trefila a vynutila si ve Zlíně pokračování série o bronz. O držiteli medailí se rozhodovalo až v nájezdech třetího utkání, které rozhodl jediným úspěchem David Motyčka a host z Pardubic tak vítězi základní části zajistil alespoň třetí místo.

SHK Lapp Zlín - HC Sparta Praha sledge hokej 0:2 (0:1, 0:0, 0:1). Stav série 1:1.
Branky: 11. Z. Krupička (Němec), 45. Z. Krupička.

SHK Lapp Zlín - HC Sparta Praha sledge hokej 2:1 sn. (0:0, 1:1, 0:0). Konečný stav série 2:1.
Branky: 15. Motyčka (Šafránek), rozhodující nájezd Motyčka - 36. Z. Krupička (Rumplík, Podhradský).