HC Energie Karlovy Vary

Vedení klubu uskutečnilo první změny

Avizovaná nespokojenost vedení klubu s výsledky a výkony A-mužstva se začíná proměňovat v realizaci opatření s cílem situaci zlepšit. Na hostování do Ústí nad Labem odchází brankář Vladislav Habal, z týmu byli uvolněni Martin Bartek a David Hruška, přichází naopak obránce Tomáš Dvořák a útočníci Ivan Rachůnek a Tomáš Bulík.

Změny na postech brankářů

Na měsíční hostování do HC Slovan Ústí nad Labem odchází brankář Vladislav Habal. „V případě potřeby jej budeme moci stále využít. Jako dvojka však nyní bude záda Tomáše Závorky krýt David Fečo, který bude dál chytat za Baník Sokolov. Účelem tohoto opatření je zklidnit situaci na brankářském postu a jednoznačně Tomášovi potvrdit, že je jedničkou a má plnou podporu vedení. Na jeho služby dál spoléháme a věříme, že se brzy dostane do formy z předchozích dvou sezon,“ uvedl generální manažer klubu Miroslav Vaněk.

Změny na postech obránců

Na hostování z Kadaně si klub stáhl Tomáše Dvořáka. V jednání jsou také angažmá dalších dvou obránců, jeden je z české extraligy a druhý je Kanaďan. Tato opatření mají zvýšit konkurenci na postu obránců, aby nikdo z hráčů neměl své místo v základní sestavě jisté.

Změny na postech útočníků

A-tým opouští David Hruška a Martin Bartek. Prvními dvěma posilami jsou Ivan Rachůnek, který přichází ze slovenské Skalice, a Tomáš Bulík, který naposledy působil v Žilině. Klub dále intenzivně jedná s centrem kanadské národnosti ze švýcarské ligy. Už v minulém týdnu si klub z hostování v Kadani stáhl Tomáše Rohana.


Koncepci všech podniknutých kroků přiblížil Miroslav Vaněk: „Po důkladném rozboru situace bylo rozhodnuto, že musíme v co nejkratší době přebudovat tým tak, aby se o sto procent zlepšila defenzivní činnost a do naší hry se vrátila energie, agresivita a obětavost. Proto je třeba tým doplnit o hráče bruslivé a aktivní ve své hře. K naplnění této filosofie budou směřovat všechny další kroky, které se vedení klubu chystá uskutečnit.“

Miroslav Vaněk se také vyjádřil ke spekulacím o angažování Lukáše Mensatora a Václava Skuhravého. „Tito hráči mají do našeho klubu vyřízen střídavý start z Kladna, nicméně jejich angažování v tuto chvíli není na pořadu dne. Tuto informaci fanouškům uvádíme záměrně, neboť v některých médiích probleskly informace, že o návrat této dvojice usilujeme. Samozřejmě se jedná o velmi zkušené hráče, jejichž případné nasazení do budoucna nevylučuji, ale jak jsem uvedl, nyní jejich příchod není na pořadu dne.“

Kromě výše uvedených kroků byly také několika hráčům uděleny pokuty v řádu desetitisíců korun především za nesmyslné fauly, které v konečném důsledku poškodily náš tým a ovlivnily výsledek utkání.