HC Energie Karlovy Vary

Vedení klubu posiluje trenérský post A-týmu, přichází Peter Oremus

Dnešním dnem byl novým hlavním trenérem A-mužstva jmenován pan Peter Oremus, který už vedl dopolední trénink. Dosavadní hlavní kouč Karel Mlejnek se posouvá do role asistenta. Tomáš Mariška se vrací zpět k týmu juniorů, i nadále s trenéry A-mužstva bude úzce spolupracovat, především v oblasti videorozborů a konzultací výkonnosti jednotlivců i týmu.

„Záměrem tohoto rozhodnutí je posílit trenérský post o zkušeného trenéra. Vedení klubu, trenéři včetně realizačního týmu a celý hráčský kádr v žádném případě nevzdávají boj o předkolo play-off a všechny minulé i budoucí kroky budou směřovat k naplnění tohoto cíle,“ uvedl generální manažer klubu Miroslav Vaněk.

Peter Oremus (5. září 1970) nasbíral zkušenosti s českou nejvyšší soutěží během tří sezon ve Vítkovicích, na západ Čech však zamířil z Košic, se kterými v sezoně 2014-15 získal slovenský titul. Během aktivní kariéry hrál na postu útočníka, nejdéle působil ve Skalici. Čtyři zápasy odehrál také za slovenský národní tým. Více zkušeností s reprezentací získal už jako trenér, když se jako asistent zúčastnil tří světových šampionátů a olympijských her v Soči. Čtyři roky u reprezentace působil po boku Vladimíra Vůjtka, současného trenéra české reprezentace.


Peter Oremus po boku Vladimíra Vůjtka u slovenské reprezentace. Foto: TASR