HC Energie Karlovy Vary

Bednář v širší nominaci na MS, pozvánku dostali i Tureček s Křemenem

Za necelý měsíc odstartuje ve Finsku mistrovství světa do 18 let a Česká národní osmnáctka se bude na tento turnaj připravovat na dvojici kempů Kravařích. V širší nominaci nechybí ani trojice mladých energetiků.

Příprava je rozdělena do dvou kempů, první čeká hráče U18 již od 27. března do devětadvacátého. Následovat bude druhý kemp od třetího dubna, jeho vrcholem budou dva přípravné zápasy proti stejně starým slovenským reprezentantům, které Češi vyzvou v pondělí 8. dubna od 17 hodin a v úterý 9. dubna od 15 hodin.

Finální sestava na mistrovství světa zatím není zdaleka jasná. Většiny mladíků ze zámořských soutěží, kteří patří mezi tahouny svého ročníku, se totiž budou týkat vyřazovací boje. Trenérský tým Aloise Hadamczika pro začátek zveřejnil širší nominaci, v níž figurují všechna potenciální jména.

Do širší nominace se dostali i hráči z mladších ročníků - litvínovský Myšák a také karlovarský gólman Jan Bednář. Oba šestnáctiletí talenti již pravidelně nastupují v seniorské extralize a nyní si mohou říci také o místo v U18.

Bednář si svou nominaci vybojoval skvělými výkony nejen v extralize, kde v tak mladém věku dokázal při absenci obou gólmanů zastoupit a nakonec dovést Karlovy Vary k setrvání v nejvyšší soutěži. V této sezóně navíc slavil úspěchy i v dresu se lvem na prsou, když pomohl české národní šestnáctce ke zlatu na olympijském festivalu.

David Tureček se zařadil mezi stálice Hadamczikova výběru. Letos se objevil na turnaji ve švýcarském Zuchwillu nebo na turnaji pěti, které hostily Slezské Kravaře. Celý rok nastupoval v juniorské extralize, na závěr dostal příležitost i v A-týmu, kde si v rámci utkání play-out odškrtl premiérový start v seniorské nejvyšší lize.

Tuto dvojici doplní pro pořádek útočník, aby Energie měla zastoupení na všech postech. Čerstvě plnoletý Adam Křemen taktéž není v národním týmu prvně. Křemen okusil ve třech zápasech i Tipsport extraligu, v play-out proti Pirátům zaznamenal díky gólové asistenci první bod v tuzemské nejvyšší soutěži.