HC Energie Karlovy Vary

Beránek: Situace s fanoušky nás mrzí. Každý chce nechat na ledě všechno

Energetici neměli zápas s Olomoucí rozehraný špatně, vedení 1:0 ale hosté ještě v první části dorovnali. Mora v druhé části stav otočila a přes nátlak v poslední třetině Karlovarští padli 1:3.

Ondřeji, už šestá prohra s Olomoucí v řadě...
Náhoda to už není. Hrají účelný hokej, na který bohužel nemáme recept.

Soupeři se hlavně daří vyhrávat souboje u mantinelu díky tělesným proporcím, to asi s týmem drobnějších útočníků asi není jednoduché s tím soupeřit...
Každý tým má nějakou specifickou hru. Oni ji mají defenzivní, mají silné hráče. My jsme se s tím bohužel nepopasovali.

Vedli jste 1:0, opět to nedopadlo, co mohl být ten zlomový okamžik?
Nevím. Zkoušíme pro body udělat maximum, musíme něco vyhrát na 1:0. Nemůžeme dělat chyby vzadu a musíme hrát jednoduše.

Z vaší strany tam byla spousta nepřesných rozehrávek, ta poslední navíc rozhodla o gólu do prázdné, nejste teď trochu v křeči?
Nepadají nám tam góly. Samozřejmě, hokej je o gólech, nepomůžeme si přesilovkou. Když dáme jeden, dva góly na zápas, tak to je špatně.

Vnímáte nějak i situaci kolem fanoušků?
Samozřejmě, že to vnímáme a mrzí nás to. Každý z kabiny chce na ledě nechat maximum, vyhrát, ale nejde to. Nám se na týmy vepředu hraje lépe. Hrajeme to jednoduše, zezadu, nic složitého nechceme vymýšlet. To na soupeře okolo nás nefunguje. Začneme dělat zbytečné chyby a dostáváme góly.

Dnešní utkání bylo v rámci akce O kapku lepší hokej, jak projekt vnímáte?
Je to na dobrou věc, to je vždycky skvělé. V kabině chceme vždycky pomoct, podpořit nějakou finanční částkou. Jdeme tomu všichni naproti.

Související články