HC Energie Karlovy Vary

Utkání o šest bodů, do Varů jede Olomouc! Nastoupí už McFadden?

Poslední čtvrtinu nenačala Energie dobře, prohrála oba poslední duely. K utkání o šest bodů přijede do KV Arény neoblíbený Olomouc. Mora vyhrála všechny tři předchozí vzájemné duely. Energetici ji tak rozhodně mají co vracet. Podaří se jim zvítězit a získat důležité tři body? Odpověď dostaneme v pátek, zápas začíná v 17:30, vstupenky jsou stále v prodeji.

Kde utkání sledovat:
Online přenos
Stream: O2 TV Sport
Vstupenky: Online předprodej

Parkování: Online prodej

O kapku lepší hokej

V roce 2024 míří projekt O Kapku lepší hokej do svého 5. ročníku. Od jeho začátku již bylo vybráno přes 3 miliony korun, které vždy směřovaly primárně na podporu dětí s poruchami krvetvorby. Na začátku února (31. 1. – 4. 2.) se týmy, hokejisté i fanoušci opět semknou, aby přispěli nejen finančně, ale hlavně aby ukázali, že i tak závažné onemocnění, jako je leukémie, je bohužel každodenní součástí životů mnohých rodin a jejich dětí. V jejich boji přejeme všem zejména hodně sil.

Pomáhat budou i karlovarští hráči, kteří stejně jako ve všech předchozích ročnících pořádají sbírku v kabině, ale můžete i vy. Stačí poslat DMS v určeném tvaru.

Doprovodný program

I během pátečního utkání bude pro fanoušky připraven bohatý doprovodný program. Už v 16:00 hodin otevírá naše Fanzóna s řadou atrakcí nejen pro děti.

O první pauze budeme soutěžit se společností Decathlon, oficiálním partnerem klubu, druhá pauza bude patřit Agentuře Vlny a její soutěži o vstupenky a ceny. Partnerem utkání je společnost Rieker.

O soupeři

Před letošní sezónou byla Olomouc pasována na dno tabulky. Stejně, jako v posledních několika letech. Mora ale i v této sezóně prokazuje svou kvalitu a v poklidu míří do předkola. Začátek soutěže ji úplně nevyšel. Poslední zápasy však pravidelně sbírá body a ladí formu na další předkolo, ve kterém může potrápit každého soka. Loni to byla právě karlovarská Energie, které s Olomoucí skončila sezóna. A od té doby jednoznačně nepatří mezi její oblíbené soupeře. Letos mají svěřenci trenéra ruka ze tří vzájemných zápasů jediný bod. Vylepší si v pátek tuto bilanci?

Nejproduktivnějším hráčem a zároveň nejlepším střelcem Kohoutů je Jakub Navrátil (13+18). O sedm bodů méně má na kontě urostlý Rok Macuh (11+13). Dvaadvacet bodů nastřádal Michal Kunc (10+12). Nejproduktivnějším obráncem je kapitán Jiří Ondrušek (2+16). Olomouckou jedničkou je i letos stálice Branislav Konrád, jehož úspěšnost činí 91,58%.

Z domácího tábora

Energetici nezačali poslední čtvrtinu základní části ideálně. Nejprve na svém ledě podlehli Vítkovicím a následně neuspěli ani na ledu brněnské Komety. V obou duelech navíc skórovali pouze jednou. Je to právě produktivita, kterou musí jednoznačně zlepšit.

Do pátečního utkání již zasáhne nová tvář, kanadský obránce Garrett McFadden. Šestadvacetiletý zadák přišel do Kalových Varů ze slovenského Popradu. Pomoci by měl právě s produktivitou. V jednatřiceti duelech, které v dresu Popradu odehrál, nasbíral devatenáct bodů (1+18). Přenese si skvělou produktivitu také do nového angažmá?

„V posledních třech dnech jsme pracovali hodně na naší hře a přesilovkách. Potřebujeme zítra podat co nejlepší výkon a získat potřebné body. Do konce základní části zbývá jedenáct utkání. Chceme se v nich prezentovat kvalitní hrou v defenzivě a být co nejvíce nebezpeční v přesilových hrách a hře v útočném pásmu“, říká před nejbližším utkáním asistent Vojta Šik.

Na marodce Energie nadále zůstávají obránci Ondřej Dlapa s Lukášem Pulpánem a útočník Lukas Zetterberg. Nově na ni přibyl taktéž forvard David Kofroň, který kvůli zranění v dolní části těla nedohrál zápas v Brně. Jak dlouho bude týmu chybět ale napoví až další vyšetření a následující dny.

Podruhé v sezoně i v kariéře tak dostane v útoku Energie příležitost talentovaný forvard Vojtěch Čihař. Šestnáctiletý útočník patří k tahounům karlovarské juniorky, výtečně si vede i v dresu reprezentační sedmnáctky, za kterou posbíral ve 14 duelech 10 bodů.

Související články