HC Energie Karlovy Vary

Beránek bojuje o MS, za národní tým se opět trefil!

Příprava české hokejové reprezentace na světový šampionát pokračuje. Ve čtvrtek v Porubě vyzvala Slovensko a byla to jednoznačná záležitost, Češi porazili soupeře 5:1. Na vysoké výhře se jedním gólem podílel i karlovarský útočník Ondřej Beránek.

Národní tým vstoupil do utkání skvěle, už ve druhé minutě otevřel skóre bývalý energetik Jakub Flek a domácí výběr nasměroval k jasnému vítězství.

Chvíle karlovarského forvarda přišla v 53. minutě, kdy po důrazu na brankovišti zvyšoval už na 4:1. Pro Beránka to byl už druhý gól ve třetím duelu před mistrovství světa (branka z úvodního duelu proti Německu byla Beránkovi nakonec odebrána - pozn. redakce).

Důrazný forvard tak po osobně povedené sezoně na klubové úrovni, kdy si 30 body vytvořil své maximum, dál bojuje o svou premiérovou účast na světovém šampionátu.

O naopak druhé mistrovství se pere další energetik Jiří Černoch. Šikovný pravák a kapitán Karlových Varů ve čtvrtečním duelu nastoupil opět ve čtvrté formaci právě po boku svého týmového spoluhráče.

Příprava na světový šampionát pro český tým pokračuje opět v pátek, kdy opět v Porubě vyzvou v odvetě znovu tým Slovenska.