HC Energie Karlovy Vary

Beránek po postupu: Je to sen, ale věříme, že ještě není u konce

Sen českých hokejistů na domácím světovém šampionátu dál žije! Češi ve čtvrtfinále perfektním týmovým výkonem a skvělým představením brankáře Lukáše Dostála porazili USA 1:0 a o víkendu si zahrají o medaile. Sen o jejím zisku tak dál žije i karlovarský útočník Ondřej Beránek.

Ondro, po roce znovu ve čtvrtfinále, znovu proti USA, teď už ale s úsměvem na tváři. Co se za ten rok změnilo?
To víme všichni (úsměv). Ta cesta ale teprve teď začíná. Samozřejmě tohle byl strašně důležitý krok a já si toho jak sám, tak i celý tým, nesmírně vážím. Vidíte, že ten tým má srdce a že jsme to ukopali týmovou hrou. Je to sen, ale ještě není u konce a jdeme bojovat dál o to nejcennější.

Vyhráli jste 1:0, nebyla to výsledkově úplně jasná výhra. Sám jsi měl dobrou šanci. Proč podle Tebe nepadlo více branek?
Těžko říct, šance byly na obou stranách, dali jsme dvě tyčky. Takové ty zápasy prostě jsou, ale ukopali jsme to na 1:0 a nikdo se na to ptát nebude, kolik to bylo. Vyhráli jsme, jdeme dál, a to je úžasný.

V semifinále jdete na Švédy, to bude asi dost těžký zápas…
Tady už není žádný lehký zápas (úsměv). Viděli jsme, jak Rakousko trápilo všechny týmy, hráli výborně. Stejně tak nemůžu říct nic ani proti Velké Británii. Každý tým tady je kvalitní. Kanada, USA, teď Švédsko. Věřím, že tou touhou, srdcem a s pokorou můžeme porazit každého.

Na ledě jsi byl opět hodně vidět…
Děkuje za pochvalu, ale hokej je týmová hra a myslím, že jsou tu lepší hráči. Já si hlavně plním svou práci, kterou mám dělat a samozřejmě je vždy co zlepšovat.

Tým doplnili Martin Nečas, Pavel Zacha a David Pastrňák, skvělí hráči z NHL. U fanoušků mají obrovský ohlas, jak to vnímáte vy v kabině?
Vždy, když takoví hráči přijdou do týmu, tak k nim trochu vzhlížíte, Jsou to výborní hráči a zase to nakoplo tým. Ale tady je každý hráč důležitý a musíme všichni makat.

V úvodu jsme mluvili o minulém mistrovství. Kdybys srovnal atmosféru v zápasech proti USA před rokem ve Finsku a dnes ve vyprodané O2 areně…
Je to něco neskutečného, já jsem tohle v životě nezažil. Je to něco výjimečného. Pro tohle jsem celý život makal a moc si to užívám.