HC Energie Karlovy Vary

Blanický rytíř Skuhravý. Můžeme být spokojeni, říká kapitán

Vinou zranění nehrál na konci základní části, k dispozici nebyl ani pro úvodní bitvu předkola. Ve druhém utkání už však kapitán Václav Skuhravý vedl svůj tým do boje. Energie jej potřebovala, on při svém návratu skóroval a jeho příběh jako kdyby připomínal legendu o Blanických rytířích. Karlovarští tak zpět na domácí led vezou vyrovnaný stav série.

Václave, ve třetí třetině se Hradci podařilo vyrovnat, načež jste znovu odskočili. To musel být kolotoč emocí...
Přesně, jak říkáte. Ten jejich vyrovnávací gól nás trošku zarazil, ale řekli jsme si, že musíme jít do konce a třeba tam ještě něco spadne. Podařilo se nám dát čtvrtý gól, pak i pátý do prázdné (úsměv).

Věřili jste, že by ta trenérská výzva mohla vyjít?
Když jsem viděl, jaký gól nám neuznali v prvním utkání série, tak jsem věřil, že tento také neuznají. Náš hráč nebyl v brankovišti, tady se mi zdálo, že byli dva. Každý rozhodčí to ale posuzuje jinak a teď už to je jedno - dali jsme další dva góly, vyhráli jsme a získali bod.

Velmi se vám vydařily vstupy do první a závěrečné periody. To bylo dost klíčové, souhlasíte?
Hlavně ten první gól, ten nás trochu uklidnil. Dlouho se hrálo za stavu 1:0, pak jsme ale trochu polevili ve druhé třetině a dostali jsme tam dva góly. Jak už jsem řekl, vyhráli jsme a můžeme být spokojeni.

Energie je v play-off po devíti letech, nicméně chybějící zkušenosti se zatím nejeví jako handicap.
Uvidíme, nechci předbíhat. Stav je 1:1 a uvidíme, jak se to všechno vyvine, jestli se vůbec bude hrát, jak to všechno dopadne.

Utkání se bohužel odehrálo bez diváků. Vedení nejvyšší soutěže nyní čeká těžké rozhodnutí, zda hrát dál, nebo například celou soutěž zrušit. K jaké variantě se přikláníte vy osobně?
Můj hlas by byl určitě to předkolo dohrát, klidně i bez diváků. Přenáší to televize, hodně lidí je doma, takže alespoň by měli na co koukat.

Související články