HC Energie Karlovy Vary

Brankoviště Energie má jasno! Smlouvu prodloužil zkušený gólman

Obsazení brankoviště karlovarského A-týmu je minimálně pro příští sezonu jasné. Společně s Dominikem Frodlem totiž bude v mužstvu pokračovat i Vladislav Habal. Zkušený dvaatřicetiletý gólman podepsal s klubem nový jednoletý kontrakt s opcí.

Inkoust na nové smlouvě zaschnul už před nějakým časem, nyní už je vše i oficiální. Brankář Vladislav Habal bude energetikem i v nadcházející sezoně. Původní kontrakt měl vypršet na konci aktuálního ročníku.

„Jsem moc rád, že jsme se s klubem dohodli na pokračování a můžu ve Varech hrát i v další sezoně. Od začátku jsem se snažil dělat vše pro to, aby to tak dopadlo,“ říká k podpisu smlouvy zkušený brankář.

Dvaatřicetiletý gólman v letošním ročníku extraligy dosud nastoupil do čtyř duelů a drží si více než solidní úspěšnost zákroků 91,8%. Naposledy pomohl perfektním výkonem Energii k výhře v Litvínově. Habal vypomáhá i partnerskému Sokolovu, v jehož dresu letos odchytal osm utkání, vychytal dvě čistá konta a úspěšnost zákroků vyšponoval na hodnotu 94%!

Odchovanec sokolovského hokeje se do Karlových Varů vrátil předloni v lednu po dlouhém angažmá na Slovensku. Za Karlovy Vary dosud odchytal rovných 100 utkání a nyní je jisté, že další přidá i v nadcházející sezoně.