HC Energie Karlovy Vary

Bruk zpátky ve Varech! Přijíždí Vítkovice

Energetici se po pár dnech vrací opět na domácí led. Nepovedené utkání v Litvínově musí hodně rychle hodit za hlavu a do zápasu s Vítkovicemi jít pořádně namotivovaní. Utkání v KV Areně začíná v tradičních 15:30 a kromě tvrdého boje na ledě fanoušky jako vždy čeká i bohatý doprovodný program a fanzóna.

Kde utkání sledovat:
Online přenos
| O2 TV
Vstupenky

Informace pro fanoušky

Vstupenky a parkování

Vstupenky na nedělní utkání s Vítkovicemi jsou stále v prodeji. Zakoupit je můžete v mobilní aplikaci Energie, online na vstupenky.hokejkv.cz, nebo osobně na pokladnách KV Arény, které budou v neděli otevřeny od 14 hodin.

S ohledem na probíhající přestavbu areálu OC Varyáda je počet parkovacích míst u nedalekého obchodního centra omezen. Fanouškům tak doporučujeme využít k přepravě na stadion hromadnou dopravu, případně zaparkovat své vozidlo na jednom z doporučených míst. Užitečné informace naleznete v našem článku.

Fanzóna a doprovodný program

I v nové sezoně se fanoušci mohou těšit na naši Fanzónu a v ní několik novinek. Oproti úvodnímu duelu se Fanzóna vrací zpět do prostoru vestibulu KV Areny (nalevo od fanshopu po schodech dolů a doprava do haly).

Těšit se můžete na tradiční venkovní hokejové hřiště, Stiga a Air Hockey, ale také nové dovednostní stanoviště od našeho partnera Bauer, playstation a řadu dalších aktivit.

O první pauze budeme soutěžit s hlavním partnerem klubu, společností Auto Eder, ve druhé přestávce mohou fanoušci vyzkoušet své znalosti ve vědomostním Kahoot kvízu.

O soupeři

Stejně jako energetici nebyli ve Vítkovicích loni spokojení s výsledky ani s umístěním. Sáhlo se tak k podobně velké přestavbě kádru, a to včetně toho trenérského. Na tamní lavičce nyní stojí karlovarským fanouškům známý David Bruk, který si se svými kolegy přivedl hned deset nových hráčů. „Vzali jsme si z minulé sezony ponaučení. I proto jsme do týmu sáhli. Je to obrovský zásah, ale ukázali jsme tím, že nám to není jedno a chceme něco změnit,“ uvedl na předsezónní tiskové konferenci sportovní ředitel klubu Roman Šimíček.

Hlavním cílem ostravského celku je play-off, konkrétní umístění přes sezonou nepadlo. Pomoct by k tomu mělo oněch mnoho nových hráčů, počínaje brankářem Paříkem (Liberec). Došlo k posílení i v obraně, dorazili Marcel (H. Králové), Košťálek (Pardubice) a Demel (Litvínov). Útočné řady doplnili Bambula (Olomouc), Hladonik (K. Vary), Abdul (Litvínov), Hašek (Prostějov), Nellis (Slovensko), Yetman (Švédsko).

Los k vítkovickému týmu nebyl pro start úplně přívětivý. Domácí zápas s Plzní (2:3pp), výjezd do Liberce (4:2). Těžké ale vítězné dvojutkání na domácím ledě s Olomoucí (7:1) a Třincem (2:1pp). Pátek zakončili sérii utkání v Ostravar aréně s Pardubicemi. Výborně rozehraný zápas ztratili vítkovičtí hokejisté až ve třetí části.

Z kabiny Energie

Zápasy karlovarské Energie se zatím dají jen velmi těžko predikovat. Po střeleckém půstu na začátku sezony (Č. Budějovice 0:3, Ml. Boleslav 0:2) se energetici chytili na ledě Sparty a vybojovali první výhru 2:1. Následné utkání v KV Areně po výpadku ve druhé třetině vypadlo, že se už také nepovede, ale obrovská vůle a mnoho odhodlání pomohlo energetikům pěti brankami v řadě zápas otočit. Ani v momentě, kdy tak Energie v pátek na ledě Litvínova začala prohrávat, nikdo nevěsil hlavy dolů. Výkon soupeře byl ale někde úplně jinde, střely byly přesné a hlavně rychlé. Čtyři branky po první části tak vyhnali z branky Frodl a poprvé v sezoně se na led podíval Petr Hamalčík. Gólová příděl se sice moc nenavýšil, ale nedošlo ani ke srovnání.

Trenér Moravec tak po zápase nebyl rozhodně spokojený. „Bojovnost, nasazení, rychlost i bruslení, zaostávali jsme ve všem. Těch gólů mohlo být klidně i více,“ nešetřil po zápase kritickými slovy. Žádná veselé nepadala ani z Ľubomíra Kupča, který hned ve druhé minutě v letošní premiéře vstřelil svůj první extraligový gól. Kromě hráčů v A-týmu si musí zvykat i na spoluhráče v Sokolově, kde zatím letos nastupoval a hlavně na evropská kluziště. „Všechny zápasy se hrají na malém hřišti, tady jsou některé stadiony větší, takže mám více času,“ porovnával Kupčo. Dostat z něj po prohře nějaká veselá slova ale bylo těžké.

V posledním duelu chyběli trenérům v sestavě kvůli zdravotním trablům Arttu Ilomäki a Robin Sapoušek, nemoc pak vyřadila ze hry Daniela Kružíka. O tom, zda nastoupí v neděli, bude jasno po dopoledním rozbruslení.