HC Energie Karlovy Vary

Můžeme to vyčítat jen sami sobě, zpytuje Černoch

Opět to nevyšlo. Energetici se tentokrát rozstříleli, na soupeře poslali 45 střel, ale ujaly se jen dvě. Kapitán Jiří Černoch se ale na nic nevymlouvá, chybu hledá jen na straně svého týmu. Tlačit se a soustředit se na střelbu, to je to hlavní, co pomůže, produktivita je prostě špatná.

Jirko, 45 střel, ale jen 2 góly, bylo tohle to rozhodující?
Samozřejmě, nedali jsme víc gólů. Hlavně ale to byl zápas o nás. My jsme dostali blbý góly, nedali ty co jsme dát měli. Můžeme to vyčítat jenom sami sobě.

Co neuznaná branka po zásahu rukou, věděl jste hned že nebude platit?
Viděl jsem Beryho, jak to tam hodil rukou, takže jsem se ani neradoval.

Vypadalo, že jste s Ondrou začali hrát lepší hokej, když k vám přišel Vojta Čihař? br> Vždy je to nějaký impuls. S Vojtou jsem hrál přípravu, takže vím, co od něj čekat. Pro něj to byla vzpruha, když hrál s námi, možná to měl trochu jednodušší. S Berym máme něco odehráno a takhle by to mohlo fungovat. Pokud takhle zůstaneme, tak pro by to mohl být dobrý základ.

Je celkově střelecká neproduktivita to, co vás trápí nejvíc?
Samozřejmě, těch gólů nedáváme moc. Nemyslím si, že bychom teď nešli do brány, nešli si za tím gólem. Byly tam dvě tyčky, strašně moc odražených puků, které tam nedopadly. Nebudu říkat, že je to nějaká smůla. Nevím, zda jsme si nezasloužili, tam nějaké ty špinavé góly dát, ale prostě jsme je nedali a to nás stálo zápas.

Poslední dva zápasy s Litvínovem a Vítkovicemi, dva týmy s aktuálně nejlepší formou. Může vás tohle nějak povzbudit, že jste s těmi týmy schopní hrát?

Odehráli jsme dva celkem vyrovnané zápasy s týmy, které mají vysoké ambice. Porazili jsme Spartu. Všichni ví, že extraliga je vyrovnaná, každý může porazit každého. Už to není o tom, že posledních pár týmů je odstřelených.

Související články