HC Energie Karlovy Vary

Černoch: Cenné body, závěry si musíme ale lépe pohlídat

Karlovarská Energie zvládla další venkovní utkání a drží aktuálně sérii tří vítězných zápasů v řadě. Po Třinci a Spartě zvítězili svěřenci trenéra Pešouta také na ledě českobudějovického Motoru. Bod za nahrávku, která může aspirovat v soutěži o Zlatou helmu, si připsal útočník Jiří Černoch.

Jirko, vyhráli jste 4:3. Utkání to ale nebylo jednoduché, souhlasíte?
Máte pravdu, bylo to takové zvláštní utkání. Čekali jsme, že Budějovice budou hrát takový ten urputný hokej. Naštěstí se nám podařilo ve druhé třetině vstřelit nějaké branky a jít do vedení. Škoda třetí třetiny, ve které jsme si vše zbytečně zkomplikovali.

První třetina nebyla z vaší strany ideální. Mohla za to třeba i vánoční pauza?
Měli jsme dva dny volna, o to těžší pro nás bylo naskočit zpět do rytmu. Ale myslím si, že se nám od druhé třetiny podařilo hrát to, co jsme chtěli.

Přihrál jste na důležitý gól Martina Kohouta. Šlo o signál? Nebo vše vyvinulo ze situace?
O žádný signál se nejednalo. Já dostal přihrávku od Martina Rohana a jel podél mantinelu do pásma. Venca Skuhravý na mě křičel ze střídačky, ať jedu sám. Tak jsem to zkusil na první tyč. A povedlo se mi snad poprvé v kariéře, že tam někdo byl (úsměv). Kohy (Martin Kohout) si to ještě stáhl a vyřešil to parádně.

Rozhodla druhá třetina, ale Motor kousal až do konce, souhlasíte?
Soupeř neměl co ztratit a doslova na nás vlétl. Měl tam nějaké přesilovky a dokázal se, dle mého i šťastně, prosadit. Nakonec jsme to ubojovali, ale spokojení být nemůžeme. Musíme si příště takové vedení pohlídat více v klidu.

Když soupeř snížil na úkor jediné branky, nebáli jste se, že se může opakovat zápas se Spartou, jen z opačné strany?
V hlavě jsme to možná trochu měli, ale naštěstí se obrat nekonal a my si vezeme další cenné tři body.

Opět jedete na vítězné vlně. Vyhráli jste poslední tři utkání. Odpovídá tomu i nálada v kabině?
Parta je tady neskutečná od začátku. Myslím, že i díky tomu umíme otáčet zápasy. Jsme spolu delší dobu pohromadě, víme co od sebe očekávat. Navíc máme velmi mladý tým, každý se chce zlepšovat a posouvat dopředu. Užíváme si každé střídání a já jen doufám, že se nám bude dařit i nadále.

Děkuji za rozhovor.

Související články

Preview k zápasu | ne 27.12.2020

Po svátcích na led Motoru!