HC Energie Karlovy Vary

Černoch s Beránkem v nominaci národního týmu na Beijer Hockey Games!

Hned dvojnásobné zastoupení bude mít karlovarská Energie na třetí reprezentační akci sezony. Hlavní trenér národního týmu Kari Jalonen ve své nominaci na další podnik Euro Hockey Tour totiž ukázal i na dva útočníky Energie, Ondřeje Beránka a Jiřího Černocha.

Oba hráči nechyběli už v nominaci na předchozí turnaj Euro Hockey Tour ve Švýcarsku, kde Černoch s Beránkem oba bodovali. Beránek navíc nechyběl ani na úvodním Karjala Cupu ve Finsku, Černocha připravilo o první podnik sezony zranění.

Oba karlovarští útočníci patří již mezi pravidelné reprezentanty. Jiří Černoch poprvé nakoukl do seniorského národního týmu v přípravě na předloňské mistrovství světa. Zatímco tehdy si nominaci v nabité konkurenci nevybojoval, loni už ano a výsledkem byly povedené výkony, a především zisk bronzové medaile.

Za reprezentační A-tým doposud odehrál 24 utkání s bilancí sedmi gólů a pěti nahrávek. Za Energii letos zatím odehrál čtyřicet jedna utkání s bilancí jedenácti gólů a třinácti asistencí. Před nedávnem navíc v Karlových Varech prodloužil smlouvu až do konce sezony 2025/26.

Odchovanec havlíčkobrodského hokeje Ondřej Beránek rozehrál v národním týmu dokonce už pátou sezonu. Během dosavadních představení v českém dresu odehrál 26 utkání, ve kterých vstřelil tři branky a na dalších pět nahrál.

Beránkovi se v letošní sezoně náramně daří na klubové úrovni, když ve 42 duelech hned sedmnáctkrát skóroval, čímž překonal své dosavadní sezonní maximum a je aktuálně nejlepším střelcem Energie.

Česká nominace na Beijer Hockey Games

Brankáři:
Petr Kváča (Bílí Tygři Liberec), Aleš Stezka (HC VÍTKOVICE RIDERA).

Obránci:
Lukáš Klok (HC Lugano, SWI), Petr Zámorský (HC Škoda Plzeň), Libor Zábranský (Jukurit, FIN), Jakub Jeřábek (HC Oceláři Třinec), Vojtěch Mozík (Rögle BK, SWE), Michal Jordán (SC Rapperswil-Jona Lakers, SWI), Michal Kempný (HC Sparta Praha), Pavel Pýcha (BK Mladá Boleslav), Ondřej Vála (HC Dynamo Pardubice).

Útočníci:
Ondřej Beránek, Jiří Černoch (oba HC Energie Karlovy Vary), Hynek Zohorna, Jiří Smejkal (oba IK Oskarshamn, SWE), Jakub Flek (HC Kometa Brno), Jan Kovář (EV Zug, SWI), Kryštof Hrabík (HC Škoda Plzeň),& Filip Chlapík (HC Ambri-Piotta, SWI), Lukáš Jašek (Pelicans, FIN), Michal Kovařčík (Jukurit, FIN), Vladimír Sobotka (HC Sparta Praha), Adam Musil (HC Dynamo Pardubice), Jan Bambula (HC Olomouc), Dominik Lakatoš (HC VÍTKOVICE RIDERA), Oscar Flynn (Bílí Tygři Liberec).

Rozpis Beijer Hockey Games

Čtvrtek 9. února:
19:00 Česko – Švédsko (Malmö)
20:15 Švýcarsko – Finsko (Curych)

Sobota 11. února:
12:00 Finsko – Česko (Malmö)
16:00 Švédsko – Švýcarsko (Malmö)

Neděle 12. února:
12:00 Švýcarsko – Česko (Malmö)
16:00 Švédsko – Finsko (Malmö)