HC Energie Karlovy Vary

Češi porazili Němce! Černoch s Flekem skórovali, oba byli nejvytíženějšími hráči týmu

Český národní tým vyhrál i třetí přípravné utkání před Mistrovstvím světa. V Chomutově přehrál Němce jasně 6:2 a k výhře výrazně přispěli i energetici.

Po vlažném úvodu do zápasu otevřeli Češi skóre v 10. minutě. Jiří Černoch našel perfektním pasem před brankou Krejčíka a ten nezaváhal, výtečnou práci navíc na brankovišti odvedl další karlovarský útočník Ondřej Beránek.

Podruhé se Jiří Černoch do statistik zápasu zapsal na začátku druhé třetiny v přesilové hře. Pětadvacetiletý forvard byl na konci přesilovkové kombinace, kterou zakončil parádní ranou z voleje z levého kruhu ve stylu Alexandra Ovečkina, Češi už vedli 3:0.

Ve třetí třetině domácí navýšili už na rozdíl pěti branek, Němci ale do poloviny poslední části dvěma góly korigovali, nicméně jejich odpor definitivně zlomil šest minut před koncem Jakub Flek, který našel volné místo u pravé tyče Treutleovy branky.

Další povedený výkon v brance národního týmu zapsal brankář Štěpán Lukeš, který zlikvidoval 22 z 24 soupeřových střel a utkání skončil s úspěšností 91,67%. Do zápasu zasáhli také Ondřej Beránek hrající ve druhém útoku s Jiřím Černochem a Jan Hladonik na centru čtvrtého útoku.

Hráč Ice time G A B +/-
Ondřej Beránek 15:25 0 0 0 +1
Jiří Černoch 18:08 1 1 2 +1
Jakub Flek 18:04 1 0 1 0
Jan Hladonik 12:16 0 0 0 +2
Štěpán Lukeš 60:00 22 zásahů 2 OG úsp. 91,67%