HC Energie Karlovy Vary

Česko? Krásná země a navíc je super vyzkoušet něco nového, říká Immo

Karlovarský viking má za sebou první dny v novém prostředí. Tor Immo se zabydluje v Karlových Varech, nejnovější akvizice, která přišla z Bratislavy, už si vyzkoušela i trénink s týmem. Co o sobě rodák z Köpingu prozradil a proč pro něj bude speciální derby s Plzní?

Vítejte v Karlových Varech! Jak přesun do lázeňského města proběhl?
Děkuji! Jel jsem z Bratislavy do Prahy vlakem, a poté mě vyzvedl řidič a dovezl mě do Karlových Varů. Byla to dlouhá cesta, ale fajn.

Můžete se představit fanouškům, kteří vás třeba neznají tak dobře?
Jsem sedmadvacetiletý Švéd a tohle je pro mě první sezona v zahraničí. Jsem spíše ofenzivní typ, velký a moje největší zbraň je moje střela. Spíše jsem ofenzivně založený, ale snažím se hrát na obě strany.

Zmínil jste, že se jedná o vaší první sezonu mimo Švédsko. Jak složité rozhodnutí to bylo?
Chtěl jsem do zahraničí už pár let. Už jsem se chystal, ale pak přišel covid, což tu situaci ztížilo, vždyť všichni víme, jaký je covid. Tento rok jsem ale měl skvělou příležitost. To, co se stalo v Bratislavě, byla velká tragédie. Teď jsem vděčný za tuto šanci, že mohu nadále hrát zápasy.

Co očekáváte od české nejvyšší soutěže?
Vím, že to je dobrá liga. Hráli jsme proti pár týmům během přípravy. Hráči tu jsou rychlí, šikovní, Česko je zkrátka hokejová země. Očekávám, že to bude dobrá liga a těším se, až si ji zahraji.

Máte nějaké osobní či týmové cíle před štací v Energii?
V tuto chvíli tedy ne, určitě se o tom pobavíme později, ale nyní to je jen o tom, abych mohl hrát.

Byl jste v kontaktu s některými krajany, kteří v extralize nastupují?
Ano, mluvil. Jsem skvělý kamarád s Gustafem Thorellem, který hraje za Plzeň. Volal jsem mu a ptal se ho na to místo, na ligu… Byl ohledně toho pozitivní a myslel si, že to bude pro mě dobrý krok. To mi rozhodování ještě více usnadnilo. Mluvil o tom hodně pěkně, je to krásná země a navíc je super vyzkoušet něco nového.

Zmínil se, že mezi Karlovými Vary a Plzní je určitá rivalita?
Ano, řekl mi o tom. Zapíšu si, kdy budeme s Plzní hrát a napíšu mu.

Jaký byl první trénink s týmem?
Byla to zábava, po dlouhé době jsem byl s celým týmem. V Bratislavě jsme sice na ledě od rozpadu týmu byli, ale tohle je jiné.