HC Energie Karlovy Vary

Další elitní soupeř. Energie přivítá na svém ledě brněnskou Kometu

Šňůra domácích zápasů pokračuje. KV Arena nabídne v úterní podvečer souboj mezi domácí Energií a hostující Kometou Brno. Jde o souboj celků s úplně odlišnou formou, zatímco Karlovy Vary nevyhrály v posledních dvou zápasech, Brněnští se pokusí získat na západě Čech třetí vítězství v řadě. Úvodní buly duelu je naplánováno na 17:30.
Kde sledovat utkání: Online přenos | Video přenos
Vstupenky: Ticketportal

O soupeři

Další elitní soupeř pro Energii. Kometa je v posledních sezonách známá tím, že se v základní části zrovna nehrne za prvním místem a svou sílu ukazuje až v play-off. Co se týče aktuálního postavení, jsou na tom svěřenci trenéra Fialy stejně, jako energetici - pět odehraných klání a devět získaných bodů. Na rozdíl od lázeňského soka, Kometa si již letos vyzkoušela prodloužení i nájezdy. V prodloužení padla s Mladou Boleslaví, avšak samostatné nájezdy proti Ocelářům z Třince zvládla. Jedinou dosavadní porážku za tři body přichystal Brnu hned v úvodním kole Litvínov poměrem 2:1.

Změny v kádru Brna

Příchody:
Lukáš Klimeš, Filip Pyrochta, Jakub Leva, Lukáš Kucsera, Pavel Jenyš, Luboš Horký, Tomáš Plekanec

Odchody:
Michal Barinka, Zbyněk Michálek, Radek Kučeřík, Bedřich Köhler, Martin Dočekal, Leoš Čermák, Tomáš Vondráček, Alexandre Mallet

Aktuální forma mužstva z jihu Moravy je velkým varováním pro Karlovarské. Kometa jede do lázeňského města s cílem urvat třetí výhru za plný počet bodů v řadě a celkově natáhnout bodovou šňůru na pět zápasů v řadě. Velký podíl na momentální brněnské jízdě má gólman Karel Vejmelka. Na výsledku 2:0 proti Spartě a 3:0 na ledě Vítkovic se talentovaný brankář, na nějž má v National Hockey League práva Nashville, podílel čistými konty. Zatím se tedy nikdo nediví, že z brankoviště vytlačil i Marka Čiliaka.

Sestava Brna, to je kromě kvalitních maskovaných mužů také spousta zvučných jmen. Tomáše Plekance snad ani netřeba představovat, bývalý útočník Montrealu a české reprezentace se v této sezoně rozhodl vyměnit Kladno právě za Kometu, a to s jasným cílem - získat titul. Jméno si, nejen v české soutěží, udělali i americký střelec Peter Mueller či Jakub Lev, o pozornost si však hlasitě říkají i nadějní mladíci. Ze zámoří se před sezonou vrátili Filip Pyrochta s Pavlem Jenyšem a vědět o sobě dávají i Karel Plášek nebo Luboš Horký.

Z karlovarských řad

Sobota, úterý, pátek. Extraligový kolotoč se začíná pořádně roztáčet a energetiky čeká druhý zápas ve čtyřech dnech. „Máme teď zápasy v rychlém sledu, navíc nás čeká čtveřice doopravdy extrémně těžkých soupeřů z čela tabulky. Myslím si však, že i proti Plzni jsme ukázali, že můžeme hrát s každým. Zejména v domácím prostředí se o ty body budeme chtít rvát,“ hlásí před duelem s Brnem Tomáš Mariška.

Ačkoliv se hraje v pracovní den, asistent trenéra věří, že diváci Energii znovu poženou vstříc výhře. „Pokud nám fanoušci pomohou, stejně jako v utkání proti Plzni, a podáme takový výkon, jaký jsme mimo vstupu do zápasu předvedli, tak věřím, že to zvládneme. Na vstupech do třetin musíme zapracovat, nicméně i tak je tam spousta věcí, na kterých se dá stavět,“ myslí si asistent trenéra.

Proti svým

Na trase Karlovy Vary - Brno se v posledních letech událo nemálo přesunů. Proti svému bývalému zaměstnavateli se v úterý postaví hned sedm mužů. Na karlovarské straně již v minulosti oblékli brněnský dres Tomáš Vondráček, Adam Raška nebo Petr Šenkeřík. Zkušenosti s brněnským hokejem má i Martin Pešout, současný trenér Západočechů působil v moravském celku na pozici asistenta. Na druhé straně jsou karlovarským fanouškům velmi dobře známá tři jména - Martin Zaťovič, Ondřej Němec a Michal Gulaši. První dva jmenovaní získali v Karlových Varech extraligový titul.

Sestavy z předešlých zápasů

Brno: Vejmelka – Baranka, O. Němec (A), Pyrochta, Štencel, Gulaši, Bartejs, Malec – Zaťovič (C), P. Holík, Mueller – Hruška, Plekanec (A), Plášek ml. – Orsava, Lev, Kucsera – Jenyš
Karlovy Vary: Novotný – Šenkeřík, Stříteský, Graňák (A), Plutnar, M. Rohan, Eminger, Kubka – T. Rachůnek (A), Gríger, Flek – T. Mikúš, Raška I, O. Beránek – Hlava, T. Knotek, Kohout – Koblasa, Skuhravý (C), Vondráček.

Související články