HC Energie Karlovy Vary

Další mladík podepsán, Tomáš Vildumetz prodloužil o rok

Sportovní vedení klubu pokračuje i v aktuální nelehké situaci ve tvorbě týmu pro nadcházející extraligovou sezonu. Na západě Čech bude pokračovat i nadále Tomáš Vildumetz, který s Energií podepsal novou jednoletou smlouvu.

Jedenadvacetiletý odchovanec se do mateřského klubu vrátil letos po dlouhých šesti letech v lednu a v sestavě A-týmu vydržel až do předčasného konce letošního extraligového ročníku. Ve čtrnácti utkáních zapsal tři body za jednu branku a dvě nahrávky.

„Když přišel před zápasem s Libercem, kdy nás čekalo čtrnáct utkání a někdo by mi řekl, že je odehraje všechny, tak bych tomu nevěřil, protože z Ústí nepřišel zrovna dvakrát kondičně připravený. Jsem přesvědčen o tom, že když s námi v létě potrénuje a absolvuje tříměsíční přípravu, tak jeho ofenzivní schopnosti se budou do mužstva hodit a bude platným hráčem. On je právě ten bodový hráč, který by mohl alespoň zlomkem překrýt tu díru, která po odchodu Rachůnka s Grígerem vznikla,“ říká na adresu mladého útočníka sportovní manažer a hlavní trenér klubu Martin Pešout.

Vildumetz tak naváže na letošní sezonu, kdy zapsal i premiérovou extraligovou trefu v zápase proti Kometě Brno. Před návratem do Karlových Varů působil postupně v mládeži pražské Slavie a také ve Švédsku, kde rok nastupoval za juniorku Karlskrony. Po návratu do Čech okusil dospělý hokej na Kladně či v Ústí nad Labem, odkud se s bilancí 41 bodů ve 44 zápasech propracoval v lednu právě až do sestavy Energie.