HC Energie Karlovy Vary

David Merc: Na play-off jsem opět chystal barevné vousy

U karlovarského A-mužstva načíná již šestou sezonu v řadě a po odchodu Vojtěcha Poláka staršího bude mít ještě více odpovědnosti za výstroj a servis pro hráče. „Uplynulý ročník byl z hlediska atmosféry zatím nejpohodovější za dobu, kdy u áčka působím,” říká v rozhovoru kustod a masér David Merc.

Davide, jak moc vás mrzel předčasný konec? Měl jste na domácí zápasy play-off vymyšlenou nějakou legrácku, rituál, který už jste nestihl udělat?
Mrzelo mě to dost, protože jsem cítil úspěch. Věřil jsem, že přejdeme minimálně přes předkolo. Měli jsme na to udělat dobrý výsledek. Osobně jsem chystal svoji klasiku, jako zelené a pestrobarevné vlasy a vousy. Měl jsem v plánu k tomu strhnout celý realizační tým a určitě by se přidalo i pár hráčů.

Jaké nové povinnosti vám přibyly po odchodu Vojtěcha Poláka?
Nově brousím brusle a starám se také o hokejky a výstroj. Jsou to různé úpravy a opravy.

Jak se vaší práce dotkla pandemie? Používáte v kabině více dezinfekce, perete častěji prádlo?
Dezinfekci používáme opravdu hodně. Prádlo pereme stejně často, ale přidávají se do něj dezinfekční prostředky. V zázemí se také dezinfikují činky, balony a další náčiní v posilovně. V kabině se mnohem častěji zapínají UV lampy. Jednoduše se snažíme o maximální čistotu.

Dříve jste působil v realizačních týmech mládeže. V čem se práce oproti A-týmu liší, jsou třeba hráči áčka více nároční na servis?
Hráči áčka pochopitelně trochu náročnější jsou, ale rozdíl to není velký. Když si například vybavím svojí předešlou práci u juniorů v MHL, byla ta péče srovnatelná.

A-tým je ale jistě vystaven větší mediální pozornosti a tlaku na výsledky. Nebyla atmosféra v kabině mládežníků více uvolněná?
Máte pravdu. U mládežníků je atmosféra ještě trochu dětská. Mezi dospělými je na atmosféře znát, že už se hraje o peníze. Tlak je tu určitě větší.

Klub představil novou vizuální identitu. Už máte vymyšleno, jak udržet černé dresy stále černé i po mnoha vypráních?
Chtěl bych říct, že nová identita se mi líbí hodně. Logo i barvy jsou výborné. Ale praní prádla to nijak neovlivní (smích).

V práci se pohybujete mezi samými muži, doma vás zase obklopují tři ženy. Přítelkyně a dvě dcery. Jak pohyb mezi těmito dvěma světy zvládáte?
Užívám si oba světy. Rád chodím ráno na zimák za klukama, ale po práci už se zase těším domů za rodinou.