HC Energie Karlovy Vary

David Tureček se zapojil do přípravy v Sokolově

Dvaadvacetiletý obránce David Tureček podepsal v Karlových Varech nový dvouletý kontrakt. V nadcházející sezoně bude v rámci spolupráce se Sokolovem nastupovat za partnerský Baník, se kterým už zahájil letní přípravu.

Dvaadvacetiletý obránce se tak na západ Čech vrací po dvouletém hostování v Třebíči.

„Oslovily mě Karlovy Vary, že by chtěly, abych působil v širším kádru na pozici devátého obránce se střídavými starty do Sokolova. Nabídku jsem přijal, protože si myslím, že je čas udělat další krok a pokusit se porvat o extraligu,“ říká talentovaný bek.

V nejvyšší soutěži Tureček doposud nastoupil do dvanácti utkání, v minulé sezoně zapsal jeden start, když pomohl Energii k výhře v Brně. Nyní by rád přidal další, o svou šanci se ale bude muset poprat.

Téměř dva metry vysoký bek ale bude navazovat na dvě povedené sezony v Třebíči. V dresu Horácké Slavie se vypracoval mezi nejlépe hodnocené defenzivní beky soutěže, v týmu patřil k nejvytěžovanějším hráčům.

„Třebíč mi v podstatě zachránila kariéru, když jsem přicházel na try-out, tak jsem si to šel jen užít a spíš sem počítal s variantou studia na vysoké škole v Brně a hokeji se věnovat už jen pro zábavu. Ale trenérům jsem se zalíbil, dostal jsem šanci, a nakonec z toho byly dva nejlepší roky mé kariéry, které mi daly strašně moc a jen tak na ně nezapomenu,“ říká k uplynulým dvěma rokům své kariéry.

Ta se nyní bude ubírat opět cestou, která povede přes západní zákoutí naší republiky. Tureček nejprve strávil týden letní přípravy v Karlových Varech, kde podstoupil úvodní testování, nyní už se dle platné dohody se Sokolovem přesune k týmu Baníku.