HC Energie Karlovy Vary

Defenzivní posila od rivala! Z Plzně přichází zkušený bek Lukáš Pulpán

Kádr karlovarské Energie hlásí první zcela nové jméno sestavy pro nadcházející sezonu. Obranu západočeského klubu posílí zkušený bek Lukáš Pulpán, který posledních šest let strávil v dresu největšího rivala z Plzně. V Karlových Varech podepsal zkušený obránce smlouvu na dva roky.

Obrana energetiků tak s příchodem Pulpána získává takřka definitivní podobu. Již před příchodem explzeňského beka totiž prodloužili smlouvy Petr Šenkeřík, Martin Rohan či Martin Weinhold. Po dohodě s klubem naopak kádr Karlových Varů opustil Vladimír Eminger.

Lukáš Pulpán
obránce
Z 38
G 3
A 8
B 11

Čtyřiatřicetiletý Lukáš Pulpán patří k nejzkušenějším obráncům celé soutěže. Na svém kontě má již 461 extraligových duelů, ve kterých navíc z pozice beka zapsal skvělá ofenzivní čísla, získaných 132 bodů (29+103) hovoří za vše.

„Lukáše jsem poznal už během společného působení v Chomutově. Je to tvořivý hráč, který nám hodně pomůže směrem do ofenzivy a velice platný je i v přesilových hrách, na nichž nastupoval pravidelně i během posledních sezon v Plzni,“ uvádí hlavní důvody příchodu zkušeného beka do Karlových Varů hlavní trenér a sportovní manažer klubu Martin Pešout.

Obránce, který nikterak nevyniká fyzickými parametry, ale zato jej zdobí výborný přehled a přesná přihrávka, odehrál převážnou část své kariéry na tuzemských kluzištích. Ve svých 18 letech se však s vizitkou mládežnického reprezentanta vydal do hokejového světa, když jednu sezonu strávil v kanadské juniorce ve Vancouveru. Po návratu do Čech se dočkal debutu mezi tuzemskou smetánkou právě v modrobílých barvách Plzně, natrvalo se však mezi elitou neprosadil, a tak nejprve sbíral zkušenosti v nižších soutěžích.



Výraznou stopu zanechal v Chomutově, kam odešel před sezonou 2008-09 a za Piráty hrál bez přestávky šest let, přičemž v ročníku 2011-12 pomohl Severočechům k postupu do nejvyšší soutěže. Pak už se zase vrátil do své Plzně, kde strávil další “šestieltku”, během níž v roce 2016 vybojoval se Škodovkou extraligový bronz. Navázat na podobný úspěch bude chtít Pulpán také v Karlových Varech, kde podepsal dvouletý kontrakt.

„Jednání s Karlovými Vary probíhala už před minulou sezonou, tehdy to ale ještě nedopadlo. Jsem rád, že tentokrát už ano. Jiné nabídky už jsem tak neřešil, když jsem věděl, že se domluvím tady ve Varech,“ uvedl k přestupu do známých západočeských lázní Pulpán.

Dlouhodobý zájem klubu, ale také osoba Martina Pešouta, to byl jeden z důvodů, proč se nyní již bývalý plzeňský obránce rozhodl k přestupu do týmu největšího rivala. „Určitou roli v přestupu hrál i trenér Martin Pešout, se kterým se znám už z mého působení v Chomutově. Věděl jsem tak, do čeho jdu,“ říká na adresu současného kouče Energie.

Zkušený bek v sezoně 2019/20 nastoupil do 38 extraligových zápasů, ve kterých zapsal solidních 11 bodů (3+8). V průměru strávil na ledě kolem 15 minut, pravidelně nastupoval také v přesilových hrách. Odehrát větší porci zápasů zabránilo Pulpánovi nepříjemné zranění, kdy v polovině října při utkání s Pardubicemi dostal pukem do obličeje, kvůli čemuž vynechal deset duelů. V dalším pokračování sezony pak nastupoval s celoobličejovým krytem.