HC Energie Karlovy Vary

Deváťáci prošli Jarní ligou neporaženi a berou první místo

Jarní liga pořádaná v rámci projektu Piráti Development klubem Piráti Chomutov pokračuje. Druhý červnový víkend patřil hráčům devátých a sedmých tříd. V sobotu vyrazili na led deváťáci. Mladí energetici i ve druhém turnajovém dni ani v jednom zápase nezaváhali a vybojovali celkové první místo.

Deváťáci Jarní ligu zahájili a jako první kategorie ji zakončili. Stejně jako v předchozím turnajovém dni si síly poměřily týmy Piráti Chomutov, Energie Karlovy Vary, ETC Crimmitschau a ESV Chemnitz. Karlovarští deváťáci do bojů vstoupili již pod taktovkou nového trenéra Adama Sýkory. Změny samozřejmě nastaly i v mužstvu, neboť někteří z hráčů se přesunuli o kategorii výš. Tým se teprve formuje a nový kouč se s ním postupně seznamuje. I z tohoto důvodu je vítězství na turnaji pozitivem do další práce nejen pro hráče, ale i pro trenérský štáb.

„Účast na turnaji sloužila mimo jiné ke zpestření přípravy i vzhledem k tomu, že nemáme led. Pro mě byl turnaj pozitivní v tom, že jak jsem kluky vůbec neznal, tak je pro mě velmi cenné, když jsem je viděl na ledě v zápase a mohl jsem si udělat představu o sestavách a o kádru,“ říká trenér Adam Sýkora.

Deváťáci odehráli tři zápasy. Ty se hrály na 2 x 20 minut čistého času. Hned prvním soupeřem byli domácí Piráti, kteří nakonec energetikům podlehli 1:2. V tom, že nešlo o jednoduchý zápas, má jasno i kouč deváťáků. „Chomutov nás jednoznačně potrápil nejvíc. Německé týmy sice měly některé hráče o rok starší, ale utkání s Chomutovem bylo nejnáročnější a mělo úplně jiné parametry.“

Oba německé soupeře karlovarští mladíci vynulovali, když zvítězili 2:0 a 8:0. Pod výsledky Energie se podepsali i oba gólmani, kteří se o čas strávený v brankovišti podělili. První zápas odchytal Ondřej Kadoun. Ve druhém hájil branku karlovarských mladíků Ondřej Maňák a ve třetím utkání se oba gólmani vystřídali. Za zmínku stojí, že ve všech šesti zápasech Jarní ligy energetici inkasovali pouze čtyři góly.

„Zápasy bych zhodnotil pozitivně. Kluci se snažili, i když je strašně znát, že nejsou na ledě. Byla tam spousta nepřesností a slabá koncovka. Výsledky byly 2:1, 2:0 a potom tedy 8:0. Všechno výhry, ale koncovka byla hodně nepřesná. Kluci si zkoušeli různé posty a hra tomu odpovídala. Neměli jsme vůbec žádné taktické pokyny. V podstatě jsme to brali jako tréninkové utkání a právě jako zpestření suché přípravy. Zároveň také proto, abych jako trenér kluky viděl v zápase,“ hodnotí turnaj Adam Sýkora a dodává.

„Za účast na turnaji jsem rád. My bychom stejně něco takového hledali i vzhledem k absenci ledu, takže Jarní liga nám perfektně zapadla do plánu, co jsme měli.“

Jak už bylo řečeno u deváťáků došlo ke změnám nejen na trenérském postu, ale i v týmu, a to jak se kádr formuje krátce shrnul nový trenér. „Přivedli jsme pár nových kluků. Některé jsme zkoušeli tento víkend a některé před třemi týdny, takže tým se nám nějak krystalizuje.“

Deváťáci si prvním místem v Jarní lize nejen osladili přípravu, ale získali i motivaci do další práce a do nové sezony, která rozhodně nebude procházka růžovou zahradou.

Sobota 10. června 2023 - kategorie U15

Piráti Chomutov - HC Energie Karlovy Vary 1:2
Branky Energie: Kubík (Kyncl, Mähler), Kyncl (Pavlis)

HC Energie Karlovy Vary - ETC Crimmitschau 2:0
Branky Energie: Pavlis (Zimmermann, Balbyshkin), Balbyshkin (Mašek, Pavlis)

HC Energie Karlovy Vary - ESV Chemnitz 8:0
Branky Energie: Suchý (Kyncl), Barda, Kyncl, Gerstner (Péc), Kyncl, Staněk (Suchý, Kyncl), Balbyshkin (Lucovič), Suchý (Barda, Staněk)


Podrobnosti o účasti mládežnických týmů Energie naleznete zde..
Další informace a kompletní rozpis Jarní ligy naleznete zde.