HC Energie Karlovy Vary

Devítka odstartovala šňůru přípravných zápasů vítězstvím

Jako první naskočili do zápasového kolotoče deváťáci. Jejich soupeřem byl výběr amerických mladíků hrajících pod hlavičkou US Select. Mladí energetici předvedli svižný a bruslivý hokej a po zásluze si připsali výhru 9:1.

Svěřence Adama Sýkory do prvního přípravného zápasu vedl nováček v trenérském týmu deváťáků asistent trenéra Jan Bečka. Vzhledem k tomu, že za deváťáky nastoupili i hráči, kteří v loňské sezoně ještě hráli za osmou třídu, byl pro karlovarské mladíky americký soupeř pořádnou výzvou. Nutno říct, že energetici se s ní popasovali výborně a vesměs diktovali tempo hry. Diváci, kteří zaplnili nejen ochoz tréninkové haly, se měli rozhodně na co koukat. Gólovou nadílku deváťáci svému soupeři rozložili rovnoměrně a v každé třetině padly tři góly. O čisté konto přišel Ondřej Maňák chvíli před polovinou zápasu.

Branky Energie: 6. Pavlovic (Péc), 10. Kubík (Kyncl), 17. Suja (Kyncl), 26. Gerstner (Kyncl), 32. Suchý, 40. Barda (Gerstner, Staněk), 42. Beran (Kubát), 47. Mähler (Horáček), 53. Suja (Kubík).

Ve stylu motta Energie “Jsme jeden tým” vybrali sami deváťáci k pozápasovým rozhovorům brankáře Matyáše Hostka, ten mluvil i za svého brankářského parťáka Ondřeje Maňáka. Dalším byl obránce Marek Kubík, který tým do zápasu vedl jako kapitán a útok zastupoval František Pavlovic.

První zápas po letní přípravě …

Matyáš Hostek: Bylo to hodně dobré (úsměv). Byl jsem trochu nervózní, ale bylo to dobré. Marek Kubík: Myslím si, že to bylo povedené utkání a že se nám dařilo. Hodně jsme kombinovali, a dávali jsme i góly (úsměv) a sami jsme dostali jen jeden.

Hráli jste s americkýma klukama, to se nepovede každý den….

Matyáš Hostek: Myslel jsem, že budou trošku lepší, když jsou to američané (úsměv). Moc střel na mě nešlo. V polovině zápasu jsme se s kolegou Ondrou Maňákem vystřídali.
Marek Kubík: Já jsem ještě nikdy s americkými hráči nehrál a hodně jsem se těšil.
František Pavlovic: Čekali jsme, že to bude spíš těžší, ale nakonec to dopadlo dobře a myslím si, že jsme hráli dobře.
František byl střelcem prvního gólu zápasu, který byl zároveň jeho premiérovým gólem v deváté třídě. „Byl to skvělý pocit a navíc proti Američanům. Vůbec jsem nečekal, že mi to tam padne (úsměv). Byl to sice trochu náhoďák, ale jsem za to rád.“

Jak se vám hrálo proti klukům z Ameriky. Přece jenom hráli hodně do těla.

Marek Kubík: No na takové soupeře jsme nebyli moc zvyklí, ale myslím si, že jsme se tomu stylu rychle přizpůsobili a vyrovnali jsme se té jejich hře a nějaké hity jsme také rozdali. František Pavlovic: Bylo to takové trošku nepříjemné, že docela dohrávali, ale myslím si, že jsme se tomu přizpůsobili a dokázali jsme to zvládnout a hráli jsme i líp.

O tom jak hodnotí první přípravný zápas a co tým čeká nejen v přípravě, jsem si povídala s asistentem trenéra Janem Bečkou.

Pane trenére, jak jste se s týmem připravovali na svého soupeře?

Nijak jsme se nepřipravovali. Chtěli jsme, aby to kluky bavilo. Což se i podařilo. Nic speciálního jsme si nechystali.

Jak se vám líbil průběh zápasu a to jak k němu kluci přistoupili?

Vzhledem k tomu, že to byl první zápas po létě, tak ho musíme hodnotit kladně. Dali jsme devět gólů. Hezké góly, to je určitě také důležité (úsměv). Samozřejmě další zápasy nás prověří o něco víc než tento.

Někteří protihráči byli dost vysocí a celkově soupeř hrál hodně do těla. S tím se kluci ještě zatím moc nepotkali. Jak se s tím vypořádali?

Myslím si, že se s tím poprali dobře. Někteří naši kluci jsou už také narostli. A tu fyzickou vyspělost naši kluci nahradili bruslením a dalšími věcmi.

Dalším soupeřem je Litvínov a tedy derby…

Je to druhý přípravný zápas, takže opět nic speciálního nechystáme. Možná trochu protočíme sestavu, abychom viděli i jiné hráče.

Ve skupině vás čekají nároční soupeři….

Budeme se určitě snažit hrát aktivní hokej, abychom co nejvíc útočili a byli na puku a diktovali tempo. Zase je ale potřeba říct, že nás čekají opravdu hodně kvalitní soupeři, je to už extraliga devátých tříd. Počítáme s tím, že někteří hráči se s tím třeba budou déle srovnávat, ale jak jsem říkal, budeme chtít diktovat tempo.