HC Energie Karlovy Vary

Dorost bojuje v Třinci o President Cup. Wardas třetím nejrychlejším bruslařem

Po roce se v Třinci opět koná prestižní turnaj President Cup, který je určen pro hráče do sedmnácti let. Ani v letošním devátém ročníku nebudou chybět mladí energetici, kteří se turnaje účastní každoročně od jeho vzniku a v loňském ročníku vybojovali první místo.

Kromě Energie budou o President Cup první srpnový víkend bojovat domácí Oceláři, Mountfield HK, Vítkovice Ridera a Sparta Praha. Ze zahraničí dorazily týmy z Rigy, Davosu, Salzburku, Bratislavy a reprezentační výběr Ukrajiny U17. Právě vzhledem k obsazení turnaje ho kouč karlovarského dorostu Tomáš Andrys bere jako velmi důležitou součást přípravy „Zápasy na turnaji jsou velmi kvalitní a pro kluky je to výborný test směrem k sezoně a k poznání toho, co je během dalších měsíců čeká.“

Týmy byly během slavnostního zahájení, které proběhlo ve WERK ARENĚ ve čtvrtek 3. srpna, rozděleny podle místa konání zápasů do dvou skupin. Skupina A bude hrát ve WERK ARENĚ a skupina B v Mini WERK ARENĚ. Ve skupině se v základní části utká každý s každým. Všechny zápasy základní skupiny se odehrají v pátek a v sobotu. Výsledky ze základních skupin budou velice důležité, protože do nedělních zápasů o konečné umístění budou jednotlivé týmy nasazeny podle toho, jak se ve své skupině umístily.

Skupina A: Oceláři Třinec, Ukrajina U17, Sparta Praha, HS Riga, Slovan Bratislava

Skupina B: Vítkovice Ridera, Red Bull Salzburg, Energie Karlovy Vary, HC Davos, Mountfield HK

Hráči si své schopnosti kromě zápasů poměřili i v dovednostní soutěži. V ní se utkali zástupci jednotlivých týmů ve třech disciplínách nejrychlejší bruslař, nejpřesnější střelec a hráč s nejtvrdší ránou. Dovednostní soutěž byla součástí slavnostního zahájení. Útočník Viktor Wardas vybojoval v dovednostní disciplíně o nejrychlejšího bruslaře třetí místo. Slavnostní zahájení a samozřejmě jednotlivé zápasy bude možné sledovat živě na Youtube Ocelářů.

President Cup můžete sledovat prostřednictvím streamu zde.

Online přenosy naleznete zde.

Změřit si síly s Oceláři, kteří jsou úřadujícími mistry extraligy dorostu, bude pro nováčky v karlovarském dorostu jistě zajímavé, i přesto, že třinecký tým po sezoně prošel obměnou a někteří z hráčů budou chybět kvůli reprezentačním povinnostem. S tím souhlasí i Tomáš Andrys a dodává. „Každý tým je na tom stejně. Hráči starších ročníků odchází a přichází mladší ročníky. Třinec bude samozřejmě velmi kvalitní a těžký soupeř, stejně jako všichni ostatní, kteří na turnaji budou. Ať už jsou to Vítkovice, Hradec a další.

,,Ale jak říkám, my se na turnaj těšíme. Je to další z testů směrem k sezoně a věříme, že v Třinci uspějeme,“ usmívá se zkušený kouč.

Soupisku pro turnaj ladili trenéři energetiků po přípravném utkání v Litvínově. „Někteří hráči byli vybráni na reprezentační akce a někteří kluci nejsou zdravotně fit. Z tohoto důvodu dostali šanci se předvést další kluci,“ vysvětluje výběr hráčů Tomáš Andrys a dodává. Myslím si, že kdokoliv tam pojede, tak si turnaj užije, protože je hrán na opravdu velmi kvalitní úrovni.“

Soupiska Energie Karlovy Vary:

Brankáři:

Michal Oršulák, Martin Psohlavec.

Obránci:

Timotej Kubizniak, Filip Čermák, Pavel Kůrka, Kryštof Dyk, Ondřej Bednář, Marek Jílek, Oscar Magner, Daniel Postl.

Útočníci:

Viktor Wardas, Jonáš Vaníček, Lukáš Slavík, David Poizl, Petr Tomek, Vlastimil Blažek, Michal Kváš, Šimon Šilhan, Šimon Kožík, Matyáš Šedivec, Václav Dobřemysl.

Další informace o President Cupu naleznete zde.