HC Energie Karlovy Vary

Dorost má jisté play-off. Pořád je na čem pracovat, ví trenér Andrys

Karlovarští dorostenci za sebou mají základní skupinu soutěže. V ní se svěřencům trenéra Tomáše Andryse povedenými výkony podařilo zajistit si účast v nadstavbě i následném play-off už na konci listopadu.

Výsledky základní části

Hráčské statistiky

Do bojů v západní skupině vstoupili naši dorostenci skvěle, vyhráli úvodních pět zápasů a drželi se na špici tabulky. Následné boje přinesly i několik porážek, nicméně hráči kategorie U17 si s přehledem zajistili účast v play-off i klid do další části sezony už tři kola před koncem základní části.

V 18 zápasech mladí energetici vybojovali 37 bodů, když hned dvanáctkrát dokázali zvítězit a v západní skupině obsadili čtvrtou příčku za trojicí Mladá Boleslav, Plzeň a Liberec, přičemž na první Středočechy ztratili jen šest bodů.

V nadstavbové skupině „A“ – o pořadí v play-off, nyní na karlovarské mladíky čeká dalších dvacet utkání, čtyřkolově se utkají s Libercem, Spartou, Slavií, Mladou Boleslav a Plzní. Do bojů vstoupí už ve čtvrtek 2. prosince, kdy zavítají na led rivala z Plzně, doma se pak dorostenci opět představí o dva dny později, v sobotu 4. prosinci přivítají v KV Areně Liberec.

Rozpis nadstavby

Andrys: První cíl jsme splnili, pořád ale máme na čem pracovat

Pane trenére, s jakým cílem jste vstupovali do letošní těžké sezony?
Do základní části jsme šli s tím, že bychom se chtěli probojovat do elitní čtyřky a tím si rovnou zajistit postup do play-off. To se nám nakonec podařilo, po výsledkové stránce tak jsme spokojeni.

S výsledky jste spokojen byl, s čím naopak spokojen nejste?
Po herní stránce moc dobře víme, že to nebylo z naší strany úplně ono a je hodně věcí, na kterých musíme neustále pracovat. Věřím, že v průběhu nadstavby se nám podaří tyto věci posunout a budeme na konci sezony lépe připraveni, než jsme byli na začátku.

Máte už jisté play-off. S čím půjdete do nadcházející nadstavby?
Do zápasů určitě nebudeme chodit s tím, že je chceme prohrát. Na druhou stranu jsou tu někteří hráči u kterých věříme, že si zahrají za juniorku, stejně tak jsou tu mladší hráči, které bychom rádi zapracovali do sestavy. Máme i pár zraněných hráčů, takže se kluci prostřídají a věřím, že ti, co budou nastupovat, tak si řeknou o své trvalejší místo v sestavě a nedají ho zadarmo.

Podzim se nesl v Česku ve znamení zesilující pandemické situace. Neměl jste třeba obavy z přerušení soutěže?
Strach z přerušení sezony jsem určitě neměl, ale v každém případě jsme rádi, že se nám to vyhnulo. Naopak nás potěšilo, že se to vyjma jednoho nebo dvou týmů vyhnulo všem, a základní číst se de facto odehrála bez problémů.