HC Energie Karlovy Vary

Dorost vstupuje do čtvrtfinálových bojů! Do Varů míří tým Mladé Boleslavi

Další vyřazovací boje extraligy má před sebou tým dorostu. Poté, co energetici ve dvou zápasech zvládli osmifinále, se ve čtvrtfinále střetnou s týmem BK Mladá Boleslav. Čtvrtfinále se hraje na tři vítězné zápasy a první dva zápasy odehrají energetici v KV areně. Úvodní buly prvního zápasu série bude vhozeno v pátek v 17:30 hodin. Za podporu fanoušků budou karlovarští borci jistě rádi, protože podpora diváků je pro tým důležitá a velmi jim pomáhá. To potvrzuje i útočník Jakub Galnor. „Samozřejmě děkujeme fanouškům, protože ti nám také pomáhají a celou sezonu pomáhali.”

O soupeři

Bruslaři sice nadstavbu zakončili na sedmém místě, ale na čtvrté místo ztráceli pouze čtyři body. Do nadstavby mladoboleslavští mladíci postoupili, stejně jako energetici, z druhého místa své skupiny. Koncem loňského roku došlo v týmu ke změnám, kdy někteří hráči odešli do juniorského týmu. Kromě toho se tým dorostu potýkal rovněž s marodkou. Výsledkem byla série deseti proher v řadě. Tu odstartoval duel se Zlínem a mohly za ni mimo jiné problémy se zakončením. Konec nadstavbové části však Bruslaři zvládli na jedničku, když z pěti zápasů prohráli pouze jeden. Na vítěznou vlnu se paradoxně vrátili v zápase s týmem Dynama Pardubice, který se nakonec stal jejich soupeřem v osmifinále.

Stejně jako energetikům tak i Bruslařům stačily ke zvládnutí osmifinále dva zápasy. Úvodní duel došel až do prodloužení, které ve prospěch Bruslařů rozhodl Vojtěch Steklý, který byl rovněž autorem gólu, kterým šli hráči Mladé Boleslavi v čase 53:29 do vedení 3:2. Za Dynamo Pardubice v čase 54:13 skóroval Dominik Kučera, který srovnal skóre a poslal zápas do prodloužení. Ačkoliv to tak podle výsledku nevypadá, tak druhý zápas série byl poměrně vyrovnaný. První branky padly až ve druhé třetině, která skončila za stavu 1:1. V čase 49:45 zařídil Bruslařům vedení Adam Kurka. Pardubičtí v čase 58:14 zkusili hru bez brankáře a v čase 58:41 udeřil opět Adam Kurka a trefou do prázdné brány zvýšil stav na 3:1. Dynamo hrálo vabank a Matěj Tuláček zůstal na střídačce. V čase 59:22 poslal kotouč do prázdné branky Richard Kubíček a definitivně zpečetil postup Bruslařů do čtvrt finále.

Nejproduktivnější hráči:


Matěj Vojáček 31 bodů (19 + 12)
Patrik Král 28 bodů (9 + 19)
Jan Hurt 25 bodů (12 + 13)

Brankáři:

Břetislav Vystrčil úspěšnost 91,99 %
Metoděj Císař úspěšnost 91,19 %

Předchozí vzájemné zápasy

Oba týmy se spolu potkaly už v nadstavbě. V prvním duelu na začátku prosince padli energetici za stavu 1:8. V tom druhém, který se odehrál začátkem února na ledě Energie byli úspěšnější energetici. Po první třetině sice prohrávali 0:3. Ve druhé třetině však karlovarští mladíci předvedli parádní obrat, když skórovali pětkrát a zvítězili 5:4.

BK Mladá Boleslav – HC Energie Karlovy Vary 8:1 (1:1, 2:0, 5:0)

Branky a nahrávky: 14. Hurt (Vojáček, Kurka), 32. Vojáček (Král), 33. Trefil (Beran), 41. Vojáček (Král), 45. Lev (Trefil, Král), 48. Lev (Král, Fišer), 56. Hurt, 60. Vojáček (Beran) – 10. Wardas (Záhejský) .

HC Energie Karlovy Vary - BK Mladá Boleslav 5:4 (0:3, 5:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 22. Galnor (Mähler, Čihař), 24. Pastor (Dyk), 25. Čihař (Slavík, Váňa), 34. Mähler (Dyk), 37. Mähler (Zeman, Pastor) – 11. Kurka (Vojáček, Křivánek), 15. Teplý (Lev, Hlinský), 19. Vojáček (Kurka), 47. Trefil (Hlinský, Steklý).

HC Energie Karlovy Vary

V osmifinále nastoupili karlovarští mladíci proti týmu Komety Brno, což byl rozhodně náročný soupeř. V prvním utkání hájil branku Komety reprezentační brankář Martin Fajmon a energetici s ním rozhodně neměli lehké pořízení. Poprvé ho ke kapitulaci donutil až před koncem první třetiny Vít Záhejský. Adam Ebenstreit, odolával o pár minut déle. První a jediný gól inkasoval v čase 22:01. Po dvou třetinách byl stav utkání 1:1. Ke konci druhé třetiny se boj na ledě začal přiostřovat a ohňostroj emocí vypukl naplno ve třetí třetině, kdy se na ledě stále častěji objevovaly menší strkanice, které několikrát přerostly až v bitky. I toto však k play-off patří. Toho jsou si vědomi i sami hráči. „Ve třetí třetině se to už jenom řezalo. To už nebyl hokej, to byla válka. V play-off nás ale čekají už jenom takovéhle zápasy,“ hodnotil první zápas série útočník Matěj Zeman. Ve třetí třetině dvakrát udeřili speciální týmy Energie. Druhou branku v početní výhodě vstřelil Jakub Galnor a naopak v oslabení třetí gól přidal Vít Záhejský, který si v závěrečné power play zkompletoval hattrick trefou do prázdné branky.

Ve druhém zápase byla situace trochu jiná. Po první třetině vedli hráči Komety. Jenomže energetici ve druhé části na své hostitele doslova vletěli a nadělili jim pět gólů. Jako první udeřil hned v první minutě druhé třetiny Pavel Kůrka, který srovnal skóre. Následně dvakrát skóroval Vojtěch Čihař. Pod čtvrtý a pátý gól Energie se podepsal Jakub Galnor. Do třetí třetiny vstoupili úspěšněji brněnští mladíci, kteří se ve čtyřicáté druhé minutě během sedmnácti sekund dostali na dostřel dvou branek. Karlovarští mladíci neztratili hlavu a svůj náskok si pohlídali. Vítězství Energie pečetil šestým gólem Vojtěch Váňa.

Nejproduktivnější hráči:


Vít Záhejský 67 bodů (27 + 40)
Vojtěch Čihař 46 bodů (23 + 23)
Viktor Wardas 43 bodů (18 + 25)

Brankáři:


Adam Ebenstreit úspěšnost 93,21 %
Michal Oršulák úspěšnost 90,84 %