HC Energie Karlovy Vary

Doufám, že po pauze do toho vletíme tak jako v prosinci, říká Kohout

Energetici po posledním podkrušnohorském derby přivítali na vlastním ledě Moru. Vyrovnání ve třetí třetině, na kterém se podílel i dvougólový Martin Kohout, nakonec zajistilo karlovarským hokejistům bod. Ten druhý si ale nedlouho po začátku prodloužení přivlastnili hosté. „Spokojený s góly jsem, s výsledkem ale moc ne,“ zhodnotil úderně Kohout.

Martine, po dlouhé době se vám podařilo vyhrát první třetinu, můžete to po dnešním zápase brát jako alespoň nějaké pozitivum?
Určitě ano. My jsme do toho utkání šli s tím, že v první třetině nechceme dostat gól. To, že jsme ji vyhráli po tak dlouhé době, je super. Bohužel se nám opakuje prohraná druhá perioda a špatný vstup do té třetí. To jsou asi zásadní chyby v našem stylu hry.

Dokázal byste říct, proč se to děje pravidelně?
To vám asi neřeknu. Ta situace je taková, jaká je. My se s tím snažíme něco dělat. Ale přijde mi, že po první inkasované brance nás to rozhodí, a než se nějakým dobrým střídáním nebo gólem do zápasu vrátíme, tak to trvá strašně dlouho.

Ovlivnila vás nějak rozsáhlá marodka a aktuální absence Jakuba Fleka, který je s reprezentací?
Většina týmů má někoho v reprezentaci, takže na tohle se určitě vymlouvat nemůžeme. Máme na marodce kluky, kteří jsou delší dobu mimo. I tak si ale myslím, že máme dostatečně dobrý kádr na to, abychom se s tím vypořádali.

Jak moc frustrující je fakt, že se vám podařilo vyrovnat, ale hned na úvod prodloužení jste inkasovali?
Hodně. Víc bych to asi nekomentoval.

Vám osobně se zápas povedl, vstřelil jste dva góly. Jaké je to z osobního pohledu?
Jsem hrozně rád, že jsem se prosadil. Co mne ale mrzí je ta akce dva na jednoho, kde protihráč chytil mojí nahrávku na Petra Koblasu. Na to ale poukazovat nebudu, měli jsme to buď uhrát v prodloužení, nebo využít jednu z předcházejících šancí, či přesilovky. Spokojený s góly jsem, s výsledkem ale moc ne.

Čeká vás teď reprezentační pauza, je to pro vás dobře, když se aktuálně nedaří?
Možná by to nějaké zlepšení přinést mohlo. Trochu vypustíme z toho zápasového tempa a pořádně potrénujeme. Doufám, že po pauze do toho vletíme tak, jako jsme hráli do prosince.

Související články