HC Energie Karlovy Vary

EHL je zpět! Energetici na úvod vyzvou loňské finalisty

ENYAQ hokejová liga se vrací, do boje jdou znovu i karlovarští gameři. Nově na platformě PS5 už dnes od 19 hodin vyzvou v dohrávce úvodního kola jednoho z aspirantů na titul a podkrušnohorského rivala z Litvínova.

Do třetího ročníku EHL půjdou energetici s osvědčenou sestavou. Týmovou jedničkou zůstal Jakub „Kubin“ Černo, který bude mít v mužstvu opět i Almona s Pepikem. Nováčkem týmu je Jakub „Shebby“ Šebesta.

„Chceme zahrát dobře v základní části, poté postoupit do play-off a následně zlomit pro nás "prokleté čtvrtfinále". S klukama budeme hrát už druhou sezonu a víme, co od sebe očekávat. Sice se trošku změnila hratelnost hry, ale určitě se rychle adaptujeme a pokusíme se předvést co nejlepší výkony,“ doufá v posunutí klubového maxima týmová jednička Kubin.

Ten v týmu přivítal jediného nového člena, již zmíněného Shebbyho. „Kubu bych si troufnul nazvat tichým zabijákem a každý ví, že čím víc Jakubů, tím lépe (úsměv). Shebby je velice šikovný a schopný hráč, který dokáže podržet v těžkých chvílích. I když loni s Hradcem nepostoupil do play-off, tak uhrál slušných osm výher. Za zmínku stojí jeho úspěchy: např. TOP8 v Krušovickém turnaji nebo pravidelné výborné výsledky ve víkendové lize,“ popsal nového člena týmu jeho kapitán a jednička Jakub „Kubin“ Černo.

A jak vlastně proběhl výběr nového člena týmu? „Jakuba jsme si s Almonem vyhlédli tak v květnu, když jsme hledali náhradu za tehdy končícího Pepíka a Kuba se nám jevil jako skvělá volba. Poté jsme spolu začali hrát šestky a přestup byl dokonán, jelikož Kuba projevil opětovný zájem,“ doplnil Kubin.

Sestava karlovarských gamerů

Jakub "Kubin" Černo
Jaroslav "Almon" Kouba
Josef „Pepik001“ Podhola
Jakub "Shebby" Šebesta

Energetiky čeká do nového ročníku EHL hodně ostrý vstup. V cestě budou našim borcům stát loňští finalisté z Litvínova. „Nebudeme si nic nalhávat, Litvínov je jeden z aspirantů na titul, obzvlášť když k nim přišel Jifi (bývalá jednička Boleslavi) a netají se nejvyššími ambicemi. Je to ale 1.kolo, takže se pokusíme soupeře překvapit a oplatit jim porážku z loňského čtvrtfinále,“ doufá v úspěch v úvodním střetnutí sezony Jakub Černo.

Nový ročník přinesl pro týmy několik změn. Tou zřejmě nejvýraznější je ten, že se nově hraje na platformě PS5, což nejen karlovarským borcům přidělalo nemálo vrásek na čele. „Se Shebbym jsme dlouho sháněli PS5 a dlouho to vypadalo, že ani hrát ligu nebudeme. Naštěstí jsem ji já sehnal na webu Mamuta a Shebby si ji koupil od Almona. Proto nám trénink na ligu začal až tak v listopadu, pro Almona s Pepikem dřív, ale nějak jsme to dohnali. Trénujeme způsobem, že hlavně hrajeme online zápasy ve víkendové lize nebo i přátelská utkání mezi sebou. Například já odehrál s Almonem již přes 60 zápasů. Nedávno jsme začali trénovat i 2v2 zápasy a hledáme nejlepší varianty, které by mohly fungovat,“ doplnila závěrem úskalí před startem třetího ročníku EHL karlovarská jednička.

Systém EHL

Liga se odehraje ve hře NHL 22 a exkluzivně na konzolích Playstation 5. Stejně jako v minulých ročnících se bude hrát v herním režimu Hockey Ultimate Team (HUT), který hráčům umožňuje naplno využít potenciál hry a její kompetitivní aspekty. Pro usměrnění pay to win efektu budou v základní části ligy omezeny sestavy hráčů specifickými restrikcemi. Základní část ENYAQ Hockey League bude mít 15 kol, kdy se utká každý s každým. V rámci jednotlivých kol budou vždy vybrané zápasy vysílané online na twitch kanále ENYAQ Hockey League.

Generální partnerem soutěže je v sezoně 2021/2022 společnost ŠKODA AUTO, hlavním partnerem společnost Tipsport. Novým partnerem se ve světe esport hokeje stává společnost Radegast. I za letošním ročníkem stojí agentura BPA sport marketing, která je výhradním marketingovým partnerem Tipsport extraligy ledního hokeje i národního týmu. Technickým a organizačním partnerem je herní agentura Grunex.