HC Energie Karlovy Vary

Energetici v zámoří: Zápasy, vánoční oslavy a příprava na mistrovství

Předvánoční týden si naši mladíci v zámoří užili různě. Někteří měli zápasové volno, další se připravovali na mistrovství světa juniorů a jiní ještě bojovali o další body do tabulky. Týmového ducha pak předváděli při různých vánočních aktivitách. Ať už to byly zápasy ve speciálních vánočních dresech, návštěvy nemocnic, covery vánočních hitů, vánoční výzdoba kabiny nebo volná vánoční zábava na ledě. Posuďte sami, jak i hokejový drsňáci na Vánoce zjihnou.

American Hockey League (AHL)

Jiří Kulich (Rochester Americans)

Po sérii venkovních zápasů se hráči Rochester Americans v prvním duelu předvánočního týdne představili na domácím ledě, kde hostili tým Cleveland Monsters. Ve druhé třetině se Rochesteru podařilo srovnat skóre a v úvodu třetí části získat vedení, ale poté padaly góly už jen do domácí branky a tak se nakonec z výhry radoval hostující tým. Jiří Kulich si připsal tři gólové šance. V dresu Cleveland Monsters stál proti Jiřímu jeho spoluhráč ze stříbrné dvacítky Stanislav Svozil (0+1). V pozici druhého gólmana Clevelandu nastoupil Pavel Čajan, který se oběma útočníky zúčastnil odloženého mistrovství světa juniorů v srpnu 2022. Do utkání s týmy Providence Bruins a Syracuse Crunch již Jiří Kulich nezasáhl, neboť vyrazil do Švédska, aby se připojil k české dvacítce na mistrovství světa juniorů.

20. prosince 2023

Rochester Americans - Cleveland Monsters 3:5 (1:2, 1:0, 1:3)
Jiří Kulich 3 střely na branku

Western Hockey League (WHL)

Všichni tři energetici hrající ve WHL obdrželi pozvánku do reprezentační dvacítky. Obránce Matteo Kočí (Kamloops Blazers) a útočníci Robin Sapoušek (Victoria Royals) a Dominik Rymon (Everett Silvertips) strávili předvánoční týden ve Švédsku, kde pokračovali v přípravě na mistrovství světa juniorů. V pátek 22. prosince se již k týmu připojil i Jiří Kulich. Dvacítka společně oslavila Vánoce a ladila poslední detaily před úvodním duelem s týmem Slovenska.

Průběžné informace k Mistrovství světa U20.

United States Hockey League (USHL)

Ľubomír Kupčo (Des Moines Buccaneers)

Tým Des Moines Bucaneers neměl v týdnu před Vánoci na programu žádný zápas. Ľubomíra Kupča a jeho spoluhráče čekají další zápasy v závěru roku, kdy odehrají rovnou tři.

North America Hockey League (NAHL)

Adam Dybal (Aberdeen Wings)

Zápasový kalendář měli prázdný také hráči Aberdeen Wings. Adam Dybal a jeho spoluhráči odehrají poslední duely tohoto roku 29. a 30. prosince, kdy je na domácím ledě čeká dvojzápas s týmem St. Cloud Norsemen.

British Columbia Hockey League (BCHL)

Adam Csabi (Vernon Vipers)

Předvánoční volno si užil také Adam Csabi se svými spoluhráči. Vernon Vipers odehrají poslední dva letošní duely ve dnech 29. a 31. prosince před domácími fanoušky.

East Coast Hockey League (ECHL)

Jan Bednář (Toledo Walleye)

Zato Jan Bednář a jeho spoluhráči se na vánoční nadílku naladili 23. prosince speciálním zápasem “Peanuts - A Christmas Celebration”. Kdy hráči Toleda nastoupili ve speciálních dresech a své fanoušky potěšili výhrou. K té dvaceti šesti zákroky přispěl Jan Bednář, který se v tomto speciálním duelu postavil do branky. Další zápas Toledo Walleye odehraje 27. prosince a do konce roku stihne odehrát ještě další tři duely.

23. prosince 2023

Toledo Walleye - Cincinnati Cyclones 5:2 (2:0, 3:1, 0:1)
Jan Bednář 26/28

Junior Women's Hockey League (JWHL)

Další sérii zápasů Junior Women's Hockey League odehrají Lucie Velinská (Balmoral Hall) a Tereza Mašková (Northwood School) ve dnech 26. až 28. ledna 2024.