HC Energie Karlovy Vary

Energetici v zámoří: Kulichův hattrick! Sapoušek tři zápasy v řadě hvězdou utkání

I v uplynulém týdnu o sobě energetici v zámoří dávali vědět. Nejvíce asi zazářili Jiří Kulich, Robin Sapoušek a Ľubomír Kupčo. Skórovala také Lucie Velinská a bodoval Matteo Kočí. I bez bodů svým týmům hodně pomohli Dominik Rymon a Adam Csabi. Výhru svému týmu vychytal i Adam Dybal. Do zápasu tentokrát nezasáhl Jan Bednář.

American Hockey League (AHL)

Jiří Kulich (Rochester Americans)

Jednou nahoře a podruhé dole, tak by se dal shrnout týden týmu Rochester Americans. Ten měl na programu dva duely s týmem Rocket Laval. První zápas byl plný zajímavých momentů. Hned v první třetině se dvakrát prosadil Jiří Kulich. Jediný gól týmu Laval Rocket v této třetině byl přisán jejich brankáři Straussi Manovi, který byl poslední, kdo se dotkl kotouče před tím, než během výhody Rochesteru po závaru před jeho brankou doputoval do prázdné branky Rochesteru Americans. Domácím se ve zbývajícím čase podařilo srovnat skóre a zápas dospěl do prodloužení.

To v čase 63:11 rozhodl Jiří Kulich, který si tak připsal nejen první hattrick sezony, ale i v AHL. Jiří navíc v prodloužení rozhodl druhý zápas v řadě. Talentovaný útočník se navíc zapsal do klubové historie jako druhý hráč, který zaznamenal svůj první hattrick v AHL proti týmu Rocket Laval. Jiří si v tomto utkání připsal pět střel. Ve druhém zápase si hráči Rocket Laval Jiřího pohlídali a on se dostal pouze ke dvěma střelám. I když Rochester American své soupeře přestříleli 39:34, tak nakonec odplata vyšla domácím. Jiří Kulich po čtyřech zápasech vede se šesti body (4+2) týmové bodování. Na svém kontě má 13 střel a v kolonce +/- tři body. Tým Rochester American je na druhém místě Severní divize a na první pozici ztrácí jeden bod.

18. října 2023

Laval Rocket - Rochester Americans 4:5pp (1:3, 1:1, 2:0 - 0:1)
Jiří Kulich 3+0, 5 střel na branku

20. října 2023

Laval Rocket - Rochester Americans 8:4 (3:2, 2:0, 3:2)
Jiří Kulich 2 střely na branku

Western Hockey League (WHL)

Matteo Kočí (Kamloops Blazers)

Nepříliš šťastné období prožívá tým Kamloops Blazers, který od začátku sezony vyhrál pouze jeden zápas. V prvním utkání minulého týdne měli hráči Kamloops nad svými soupeři střeleckou převahu 43:27 a ve druhé třetině se jim povedlo srovnat skóre. Jenomže ve třetí třetině inkasovali třikrát a sami se prosadili pouze jednou, tak nakonec opět zůstali bez bodů. Matteo Kočí si připsal dvě gólové šance, ale gólmana soupeře nepřekonal. Ve druhém a třetím zápase měli naopak střeleckou převahu soupeři, kteří Kamloops Brazers porazili s velkým rozdílem. Matteo Kočí si v duelu s týmem Prince George Cougars připsal asistenci u jediného gólu svého týmu. Matteo je se třemi body devátý v týmovém bodování a třetí mezi nováčky. Kamloops Blazers jsou na jedenáctém místě Západní konference.

18. října 2023

Kamloops Blazers - Swift Current Broncos 3:6 (0:1, 2:1, 1:4)
Matteo Kočí 2 střely

21. října 2023

Kamloops Blazers - Medicine Hat Tigers 0:4 (0:0, 0:2, 0:2)
Matteo Kočí 1 střela

22. října 2023

Prince George Cougars - Kamloops Blazers 7:1 (4:0, 2:0, 1:1)
Matteo Kočí 0+1

Robin Sapoušek (Victoria Royals)

Snový týden má za sebou Robin Sapoušek a jeho tým. Victoria Royals vyhrála všechny své zápasy. Robin bodoval ve všech třech zápasech. Prvním soupeřem Victorie byl tým Medicine Hat Tigers. V tomto utkání byl Robin v čase 24:05 autorem vítězného gólu, u třetího gólu si připsal asistenci a byl vyhlášen první hvězdou zápasu. V prvním ze dvou zápasů s týmem Spokane Chiefs nastartoval v čase 10:37 Robin svým gólem za stavu 0:3 neskutečnou jízdu svého týmu, který nakonec ve třetí třetině skóroval třikrát a v čase 58:34 si vynutil prodloužení, které Victoria rozhodla ve svůj prospěch. Robin byl vyhlášen třetí hvězdou zápasu.

Do druhého vzájemného duelu s celkem Spokane Chiefs vstoupili lépe hráči Victorie, kteří ještě ve dvacáté sedmé minutě vedli 2:0. Do konce druhé třetiny však jejich soupeři skórovali třikrát. Když už to vypadalo, že vítězně odkráčí tým Spokane Chiefs, tak o sobě dal vědět Robin Sapoušek. Ten nejprve v čase 59:19 svou střelou zařídil prodloužení, které pak dvacet devět sekund před jeho koncem rozhodl ve prospěch svého týmu. Robin byl za svůj výkon vyhlášen první hvězdou zápasu. Šikovný útočník v jedenácti zápasech nasbíral třináct bodů (8+5) a je na třetím místě v týmovém bodování. Zároveň je s osmi góly nejlepším střelcem týmu. Tým Victoria Royals po nepovedeném vstupu do sezony i nadále stoupá tabulkou a aktuálně je s dvanácti body na čtvrtém místě Západní konference.

18. října 2023

Victoria Royals - Medicine Hat Tigers 4:1 (1:1, 2:0, 1:0)
Robin Sapoušek 1+1, 4 střely

21. října 2023

Victoria Royals - Spokane Chiefs 5:4p (1:3, 0:0, 3:1 - 1:0)
Robin Sapoušek 1+0, 5 střel

22. října 2023

Victoria Royals - Spokane Chiefs 4:3p (1:0, 1:3, 1:0 - 1:0)
Robin Sapoušek 2+0, 4 střely

Dominik Rymon (Everett Silvertips)

Napůl vyšel týden týmu Dominika Rymona. Everett Silvertips se nejprve utkal s týmem Brandon Wheat Kings. Před tímto zápasem proběhl ceremoniál na podporu boje s rakovinou prsu. V rámci kampaně Pink the Rink hráči Everetu nastoupili ve speciálních dresech a výtěžek ze vstupného putoval do Providence Comprehensive Breast Center na podporu pacientů s rakovinou. Na jejich podporu budou vydraženy i dresy z tohoto zápasu. Jako první skórovali hráči Everettu v čase 16:33. Odpověď na tuto branku našli jejich soupeři v úvodu třetí třetiny. Asistenci u toto gólu si připsal český útočník Dominik Petr. Zápas pokračoval prodloužením, které zhruba v jeho polovině na svou stranu překlopil Everett. Dominik Rymon si připsal tři střely.

Ve druhém zápase měl navrch tým Portland Winterhawks, který Everett přestřílel v poměru 47:20. První branku si sice připsal Dominikův tým, ale pak už skórovali pouze hráči Portland Winterhawks, kterým tak zůstaly všechny body. Brankářem na kterém si střelci Everettu vylámali zuby, byl Jan Špunar. Dominik má po deseti zápasech na kontě jedenáct bodů (7+4) a vede týmové bodování. Se sedmi góly je navíc nejlepším týmovým střelcem. Everett Silvertips je s deseti body na osmém místě Západní konference.

21. října 2023

Everett Silvertips - Brandon Wheat Kings 2:1p (1:0, 0:0, 0:1 - 1:0)
Dominik Rymon 3 střely

22. října 2023

Everett Silvertips - Portland Winterhawks 1:5 (1:1, 0:1, 0:3)
Dominik Rymon 1 střela

United States Hockey League (USHL)

Ľubomír Kupčo (Des Moines Bucaneers)

Bukanýři si v uplynulém týdnu dvakrát změřili síly s týmem Cedar Rapids RoughRiders. V prvním utkání poslali na branku soupeře třicet sedm střel, z nichž padlo sedm gólů. Ľubomír Kupčo se podepsal pod jeden z nich, k tomu přihodil tři asistence a byl vyhlášen třetí hvězdou zápasu. I ve druhém zápase byli Bukanýři střelecky aktivnější než jejich soupeř, ale kotouč do jeho branky dostali pouze dvakrát a tak nakonec hráčům Cedar Rapids RoughRiders vyšla odveta za předchozí prohru. Ľubomír si v tomto duelu připsal šest střel. Ľubomír Kupčo vede s osmi body (4+4) týmové bodování. Tým Des Moines Bucaneers je na devátém místě Západní konference.

20. října 2023

Cedar Rapids RoughRiders - Des Moines Buccaneers 2:7 (1:2, 1:2, 0:3)
Ľubomír Kupčo 1+3, 4 střely

21. října 2023

Des Moines Buccaneers - Cedar Rapids RoughRiders 1:2 (0:1, 0:0, 1:1)
Ľubomír Kupčo 6 střel

North American Hockey League

Adam Dybal (Aberdeen Wings)

Dvojzápas s celkem North Iowa Bulls má za sebou tým Aberdeen Wings. Adam Dybal se do branky postavil v prvním utkání, kdy zlikvidoval osmnáct střel a inkasoval dvakrát. Ve druhém zápase Adam kryl záda svému kolegovi Croixi Kochendorferovi. Adam má po osmi zápasech úspěšnost 90,80 %. Aberdeen Wings jsou s patnácti body na třetím místě Centrální divize.

20. října 2023

North Iowa Bulls - Aberdeen Wings 2:7 (0:2, 2:5, 0:0)
Adam Dybal 18/20

21. října 2023

North Iowa Bulls - Aberdeen Wings 3:2 (0:0, 2:0, 1:2)
Adam Dybal 0/0

British Columbia Hockey League (BCHL)

Adam Csabi (Vernon Vipers)

Dvojzápas měl na programu i Vernon Vipers, který tentokrát vyzval tým West Kelowna. První duel hráči Vernonu rozsekli v prodloužení. Ve druhém však skórovali pouze jednou a tak zůstali bez bodů. Adam Csabi se ani v jednom zápase neprosadil.

18. října 2023

West Kelowna - Vernon Vipers 3:4p (2:1, 1:1, 0:1 – 0:1)

20. října 2023

Vernon Vipers – tým West Kelowna 1:4 (0:1, 0:0, 1:3)

East Coast Hockey League (ECHL)

Jan Bednář (Toledo Walleye)

Jeden zápas odehrál tým Toledo Walleye. Jan Bednář v tomto utkání kryl záda svému parťákovi Johnovi Lethemonovi. Toledo Walleye nakonec padlo v prodloužení a je zatím na desátém místě Západní konference.

21. října 2023

Toledo Walleye - Kalamazoo Wings 2:3p (1:0, 0:2, 1:0 - 0:1)

Junior Women's Hockey League (JWHL)

Tým Balmoral Hall si připsal další výhru, když vynuloval Pacific Steelers, který přestřílel v poměru 39:12. Lucie Velinská v čase 57:18 vstřelila pátý gól zápasu a uzavřela tak skóre.

15. října 2023

Balmoral Hall - Pacific Steelers 5:0 (1:0, 1:0, 3:0)
Lucie Velinská 1+0