HC Energie Karlovy Vary

Energetici zahájili letní přípravu, čeká je osm týdnů fyzické dřiny

Karlovarští hokejisté se po sedmi týdnech znovu sešli ke společné přípravě, poprvé od vyřazení v předkole play-off s Pardubicemi.

V nekompletním složení se energetici sešli k prvnímu společnému tréninku na nový extraligový ročník. Martinu Pešoutovi se až později bude hlásit trio libereckých posil, kterým teprve nedávno skončila sezona 2020/21, ve které společně se svým již bývalým týmem vybojovali stříbrné medaile.

Volno také dostali Jan Hladonik, Jiří Černoch a Ondřej Beránek, kteří se ještě nedávno připravovali s národním týmem na Mistrovství světa. Chybí také útočník Jakub Flek, jenž v reprezentačním výběru Filipa Pešána stále figuruje a od pondělí jej čeká další kemp v Praze.

V sestavě naopak nechybí již nové posily, exlitoměřický Patrik Miškář, bývalý obránce Vítkovic Lukáš Doudera a navrátilec do Karlových Varů Ondřej Dlapa. Do přípravy A-týmu se tradičně zapojí i mladší hráči.

Do tréninku A-týmu se také zapojil brankář Petr Hamalčík, který v uplynulé sezoně hájil barvy prvoligového Ústí nad Labem. Perspektivní gólman, kterého Energie získala z Hvězdy Praha, absolvuje v Karlových Varech celou letní přípravu a s týmem bude až do 15. srpna.

O letní přípravě s Tomášem Mariškou

„Máme naplánovaných osm týdnů přípravy tak, jak jsme zvyklí již z předchozích sezon. V prvním týdnu chceme dát hráčům prostor, aby se zapracovali a zvykli si na tu zátěž. Každý z hráčů měl trochu jiný režim, chceme udělat vstupní testy, abychom věděli, z jaké mety startujeme a na čem je potřeba víc pracovat,“ říká na úvod přípravy na novou extraligovou sezonu asistent trenéra Tomáš Mariška.

„Poté už nás bude čekat klasická příprava, kdy budeme využívat naše bohaté sportovní možnosti v areálu KV Areny. Dále nás pak čeká soustředění, které proběhne v našich podmínkách, a to budeme trénovat dvoufázově. Dojde i na herní týden, aby si hráči zase vyzkoušeli trochu jiné sporty. Na závěr nás pak čekají výstupní testy,“ popisuje karlovarský asistent plán letošní přípravy.

Jeho tým čeká během jara i jedna novinka, energetici budou nově chodit na led i během suché části přípravy. „Novinkou, kterou jsme zapracovali do suché přípravy je to, že budeme pravidelně chodit na led, protože na obou halách máme k dispozici celoročně led, což jsme uvítali,“ říká.

Na startu přípravy ale sestava Energie není kompletní, jak moc velká komplikace to je pro přípravu na novou sezonu? „Je to realita, se kterou jsme počítali a počítáme. Hráči, kteří měli delší program nebo jsou třeba ještě v reprezentačním režimu, tak se připojí později. Je důležité, aby hráči, kteří měli velké vytížení a dlouho trénovali, aby si psychicky i fyzicky odpočinuli. Každému hráči chceme dát prostor, aby si mohl odpočinout a zregenerovat a do přípravy přišel nabitý a mohl pracovat na sto procent,“ uzavírá.

Kádr A-týmu pro letní přípravu

Brankáři: Vladislav Habal, Petr Hamalčík, Adam Horák, Filip Novotný, Adam Dybal (jun.), Patrik Hamrla *
Obránci: Lukáš Doudera, Ondřej Dlapa, Michal Plutnar, Lukáš Pulpán, Martin Rohan, David Tureček, Petr Vodička, Martin Weinhold, Tomáš Hanousek *, Tomáš Havlín *
Útočníci: Róbert Bačo, Ondřej Beránek, Jiří Černoch, Vít Jiskra, Petr Koblasa, Martin Kohout, Patrik Miškář, Martin Osmík, Tomáš Rachůnek, Tomáš Redlich, Otakar Šik, Tomáš Vondráček, Jakub Flek *, Jan Hladonik *, Jiří Kulich *, Jiří Průžek *

* připojí se k týmu později