HC Energie Karlovy Vary

Energie hlásí první změny v sestavě

Sestava A-týmu Energie doznává prvních obrysů. V příštím ročníku nebudou dres Karlových Varů oblékat obránce Patrik Parkkonen a útočníci Tomáš Mikúš a Jiří Průžek. Vedení klubu děkuje všem hráčům za odvedené služby a přeje hodně štěstí v jejich dalším angažmá.

V Karlových Varech nebude v nadcházejícím extraligovém ročníku působit útočník Jiří Průžek. Třiadvacetiletý forvard odehrál v dresu Energii podstatnou část ročníku, nastoupil do 33 utkání a zapsal 4 body (2+2), v sedmi utkáních pak nastoupil i za prvoligové Benátky nad Jizerou. Vedení klubu se rozhodlo nevyužít opci, kterou měl Průžek ve svém kontraktu, a v příští sezoně tak v Karlových Varech působit nebude.

Dalším hráčem, který mužstvo posílil v uplynulém roce, ale působit v něm už v příští sezoně nebude, je finský obránce Patrik Petteri Parkkonen. Devětadvacetiletý bek přišel na západ Čech před letošní sezonou, v extralize oblékl dres Energie celkem v 52 utkáních, v nichž zaznamenal 8 bodů (2+6). V další sezoně už ale, i s ohledem na změny v nadcházejícím přestupovém období, působit v klubu nebude.

Podobná situace je i útočníka Tomáše Mikúše. Osmadvacetiletý Slovák nastupoval za Karlovy Vary v posledních třech sezonách, před tou letošní se ale rozhodl z rodinných důvodů pro přesun do Zlína. Na začátku listopadu však putoval zpět do našeho kraje, když byl ze Zlína vyměněn za obránce Tomáše Hanouska. Za Energii letos včetně play-off sehrál 37 utkání, v nichž zapsal 24 bodů (6+18).

Vedení klubu má i nadále velký zájem o služby reprezentačního útočníka Jakuba Fleka. Devětadvacetiletý forvard, který v Karlových Varech odehrál posledních devět sezon, má kromě jiných nabídku i na pokračování v našem klubu. O jeho dalším působení se pravděpodobně rozhodne až v dalších dnech a týdnech, druhý nejproduktivnější hráč Energie v uplynulé sezoně se totiž aktuálně připravuje s národním týmem ve Znojmě na květnové Mistrovství světa, kam by se rád podruhé v řadě probojoval.

O dalších změnách v sestavě budeme informovat v následujících dnech.