HC Energie Karlovy Vary

Energie jede do Boleslavi. Přidá třetí výhru v řadě?

Druhý povánoční zápas čeká na energetiky ve čtvrtek na ledě Mladé Boleslavi. Po dvou domácích výhrách, a hlavně výborném týmovém výkonu mají energetici šanci na prodloužení vítězné šňůry a poprvé v sezony zapsat více než výhry v řadě. Zápas ve ŠKO-ENERGO Aréně začíná v 17:30.

Z kabiny Energie

Energetici po reprezentační pauze ještě nepoznali chuť porážky. Odehráli sice jen dva zápasy, ale… Už v prvním utkání s Kometou předvedli karlovarští hokejisté poměrně dobrý výkon, který nakonec stačil na výhru v prodloužení. Následně odložené utkání v Olomouci přišlo vhod, energetici přes svátky posbírali síly, natrénovali a v úterý v derby s Plzní předvedli takřka perfektní výkon. Jediná slabá část přišla dle brankáře Frodla ve druhé části, kdy se domácí tým nechal zatlačit a dostal se pod menší tlak.

Jak v zápase s Kometou, tak v duelu s Plzní rozhodovaly především individuální výkony. Nejvíce byl jako vždy v posledních zápase vidět slovenský útočník Dávid Gríger, který sbírá body jako na běžícím páse. Proti Plzni hattrick, s Kometou po gólu a nahrávce. Celkově už posbíral 29 bodů a pokud vydrží forma, tak útočí na svou nejlepší sezonu v kariéře. Není to ale jen o něm, ale o souhře celého týmu, který nyní vychází. Důležitá je také bojovnost a ta je znát. Ve statistice Radegast indexu se totiž v první pětce drží momentálně zraněný Ondřej Dlapa, do osmičky se vejde i kapitán Jiří Černoch. Ten je všeobecně nejbojovnější útočníkem v této statistice, navíc zblokoval nejvíce střel ze všech hráčů Tisport extraligy.

Když se daří bodově, tak ale přicházejí ztráty jinde. Energii nyní trápí poměrně rozsáhlá marodka, a to především mezi obránce. Havlín, Mikyska, Dlapa. Zdravotní potíže hlásí také útočník Lukas Zetterberg a o Vánocích ještě onemocněl Tomáš Rachůnek. Predikovat tak čtvrteční sestavu není nic jednoduchého.

Z tábora domácích

Zatímco jinde ve sváteční zápas padaly divácké rekordy, v Mladé Boleslavi hokej dlouhodobě netáhne a hráči fanouškům nedávají důvod přijít ani svými výkony. Zcela jasně poslední tým tabulky zapisuje série proher, které jednou za čas naruší nějakou výhrou. Ta se zrodila v úterý, kdy bruslaři hostili Kometu Brnu a vyhráli poměrně jednoznačně. Chuť vítězství tak ochutnali po dlouhých šesti zápasech, poslední body předtím získali na konci listopadu v souboji s Kladnem. Motivaci tak Boleslavští určitě mají, vyhnout se sestupu, zvednout se ale není lehkého.

„Bojovnost, obětavost, to nás zdobilo celých šedesát minut a chceme si to vzít to zápasu proti Karlovým Varům. Musíme budovat zápas minutu po minutě,“ říkal brankář Růžička po utkání s Kometou. Ten ve dvojici s Filipem Novotným dostává na ledě méně prostoru, i tak si ale oba brankáři drží úspěšnost těsně u 90 %. Jednoznačným tahounem týmu je pak taktéž slovenský útočník, Róbert Lantoši, který prozatím posbíral 24 kanadských bodů.

O utkání s asistentem trenéra Václavem Eismannem

„Myslím, že snad kromě té první čtyřky, tak si nelze moc vybírat. Soupeř hraje o všechno, podařilo se mu v zápase s Kometou," hodnotí na úvod soupeře trenér Eismann. „Čeká nás utkání, kdy nás Boleslav bude hodně napadat, ale pokud se budeme držet konceptu naší hry a navážeme na týmový výkon a bojovnost z derby, tak tam znovu pojedeme s otevřeným hledím a budeme chtít potřetí v řadě bodovat," uzavírá asistent trenéra.

Související články