HC Energie Karlovy Vary

Energie ocenila Pavla Holého, dlouholetého činovníka klubu

Páteční Podkrušnohorské derby přineslo nejen tradiční souboj rivalů, ale také ocenění muže, který pro karlovarský klub dlouhé roky pracoval. Pavel Holý, bývalý dlouholetý kustod mládeže či trenér ženského týmu, se při slavnostním ceremoniálu dočkal poděkování za své dlouholeté a neocenitelné služby.

Pavel Holý je s karlovarským hokejem spjat od svých žákovských let, kdy začínal na zimním stadionu u Tržnice. Na začátku osmdesátých let minulého století se od hokeje z pracovních důvodů odloučil a vrátil se k němu v roce 1990, kdy zpočátku vypomáhal u žákovských kategorií.

Postupně se zapojil i do trénování žáků a malých brankářů, později také jako asistent trenéra u juniorské kategorie. Mezi jeho svěřence tenkrát patřili pozdější extraligoví mistři Jan Košťál, Roman Prošek, či Václav Skuhravý.

V roce 2000 stál jako trenér u zrodu ženského karlovarského týmu a v roce 2008 nastoupil do funkce kustoda u kategorie juniorů a dorostu. V této pozici, pro hokej velmi důležité, pracoval až do dubna letošního roku. Od května si užívá zaslouženého důchodového volna.