HC Energie Karlovy Vary

Energie posiluje, na západ Čech přichází trojice útočníků

Karlovy Vary posilují pro nadcházející ročník v Tipsport extralize. Do lázeňského města se přesouvá trio forvardů. Na hostování do konce následující sezony přichází z Mladé Boleslavi zkušený Tomáš Knotek (na snímku), z Chomutova pak Nicolas Hlava s Adamem Raškou.

Chvíli po konci uplynulého extraligového roku skončilo v klubu devět hokejistů a je tedy zřejmé, že někdo je musí nahradit. Na koho se karlovarští fanoušci mohou těšit?

Tomáš Knotek

Nejzkušenější z nových tváří. Devětadvacetiletý Tomáš Knotek má na svém kontě devět sezon v tuzemské nejvyšší hokejové soutěži, když doposud působil v Kladně, Hradci Králové a naposledy v Mladé Boleslavi, odkud také přichází na západ Čech formou hostování.V uplynulé sezoně nastřádal za 46 zápasů deset branek a sedm asistencí.

Nicolas Hlava

Útočník Nicolas Hlava ve své kariéře příliš extraligových příležitostí nedostal. Rodák z Chomutova odehrál za Piráty dohromady ve čtyřech sezonách jen 55 utkání s bilancí pět branek a tři asistence. Svůj zatím nejlepší rok z individuálního hlediska zažil loni ve Znojmě, kde v sedmačtyřiceti duelech vsítil šestnáct gólů a a přidal třicet nahrávek. V play-off ještě za tři zápasy posbíral dvě asistence.

Adam Raška

Trojici uzavírá Adam Raška, jenž přichází od Pirátů. Tvořivý centr rozdělil minulý ročník mezi Tipsport extraligu a Chance ligu. Za Piráty sehrál dohromady (základní část, play-out i baráž) třicet klání (10+5), ve druhé nejvyšší pak v třebíčském dresu osmatřicet zápasů (17+21).

Další novinky

V Karlových Varech bude i nadále pokračovat legenda a srdcař, kapitán Václav Skuhravý. Zkušený borec se rozhodl přidat do své bohaté sbírky ještě jednu sezonu.

Soupiska ještě není zcela uzavřená, vedení Energie jedná se dvěma beky a dvěma dalšími forvardy.

Aktuální složení kádru

Brankáři: Filip Novotný, Jan Bednář, Ondřej Kuchař, Jakub Kašpar
Obránci: Michal Plutnar, Petr Šenkeřík, Vladimír Eminger, Martin Rohan, Ondřej Šafář, Lukáš Kozák, Adam Rulík, František Klejna, Filip Bernáth, David Tureček, Daniel Zavřel
Útočníci: Václav Skuhravý, Tomáš Rachůnek, Jakub Flek, Dávid Gríger, Tomáš Mikúš, Ondřej Beránek, Jaromír Kverka ml., Sebastian Gorčík, Martin Kohout, Tomáš Knotek, Adam Raška, Radek Prošek, Michal Hotěk, Otakar Šik, Adam Křemen, Nicolas Hlava