HC Energie Karlovy Vary

Energie prohlubuje spolupráci s partnerským Baníkem

Karlovarská Energie bude i v nadcházející sezoně pokračovat ve spolupráci s prvoligovým Baníkem Sokolov. Oproti předchozímu ročníku ale bude vzájemné propojení obou klubů ještě intenzivněji.

V sezoně 2022/23 se díky spolupráci obou klubů v dresu Baníku objevili extraligoví hráči – Vladislav Habal, Dalimil Mikyska, David Kofroň, Daniel Kružík nebo Vít Jiskra. Všichni zmínění patřili v každém zápase mezi opory černožlutých, v závěru sezony navíc za Sokolov nastupovali i karlovarští junioři.

Výpomoc ale fungovala i ze druhé strany. Když na podzim Energii sužovala početná marodka, vypomohli týmu Davida Bruka kmenoví hráči Baníku, kteří však prostředí karlovarské kabiny dobře znají. Matěj Zadražil i Martin Osmík v těžkých časech naskočili do extraligy, ještě výraznější stopu zanechal Adam Rulík, který naskočil hned do 23 duelů za Karlovy Vary.

V letošní sezoně dostane spolupráce mezi oběma kluby hlubší a oficiálnější rozměr. Kluby budou spolupracovat v programu, tzv. developmentu, který je určen pro rozvoj mladých hráčů. V současné době do tohoto programu byli zařazeni David Tureček či Adam Křemen, ale také mladí hráči z juniorky Karlových Varů, kteří absolvují s Baníkem letní přípravu a budou bojovat o místo v kádru. Těmito hráči jsou obránci Jakub Vogel, Kryštof Bulka, Tadeáš Tůma a útočník Samuel Šmajda. Vesměs se jedná o mládežnické reprezentanty. Součástí programu bude i jeden z brankářů karlovarské Energie, který bude v Sokolově působit ve dvojici s Martinem Michajlovem.

Kromě hráčů z tzv. developmentu by v Sokolově měli působit jeden až dva obránci a dva až tři útočníci z širšího kádru Energie, což bylo smluvně dohodnuto. Okruh hráčů je dojednán, záležet bude na výkonnosti hráčů v přípravě a dalších aspektech. Určitá část hráčů by se měla připojit v začátku přípravy na ledě, ostatní pak v jejím průběhu.

Energie naopak bude moci využít hráče Sokolova formou střídavých startů.

Spolupráce mezi Energií a Baníkem by měla částečně přesahovat také do mládeže, a to spíše do starších kategorií, byť zde dohoda ještě není dotažena. Již v minulé sezoně hráči Energie vypomohli dorosteneckému týmu Baníku.

Spolupráce s Karlovými Vary by měla být výhodná pro oba kluby a vzhledem k vzdálenosti obou měst je také logickým vyústěním i co se týče společných partnerů.

HC Energie Karlovy Vary si váží vstřícných jednání s HC Baník Sokolov a pevně věří, že vzájemná spolupráce povede k úspěchům obou klubů.