HC Energie Karlovy Vary

Energie si pojistila talentovaného mladíka, v klubu prodloužil útočník Kupčo

Další mladík s potenciálem prosadit se v karlovarském A-týmu bude pokračovat na západě Čech i v následujících sezonách. Slovenský útočník L’ubomír Kupčo, aktuálně pátý nejproduktivnější hráč juniorské extraligy, bude dres Energie oblékat minimálně do konce dubna 2023.

V uplynulých dnech proběhlo jednání mezi vedením klubu a agenturou Sportfin zastoupené panem Jaromírem Kverkou, jenž talentovaného hráče zastupuje. Obě strany se domluvily na prodloužení stávajícího kontraktu, který měl Kupčovi původně vypršet na konci aktuální sezony. Nově bude slovenský mladík, který pravidelně nastupuje za reprezentační tým své země do 20 let, v Energii působit minimálně do 30.4.2023. Nový kontrakt navíc obsahuje i opci pro sezonu 2023/24.

„L'ubomír Kupčo je pro náš klub velmi perspektivní hráč, od kterého si hodně slibujeme. Momentálně čekáme, zda bude nominovaný do závěrečné přípravy před MS U20, což bychom si všichni strašně přáli. Přestože je o rok mladší, má velmi reálnou šanci. Pakliže by se tam neprobojoval a jeho šance působit v našem seniorském týmu bude malá, jsme připraveni hráče uvolnit do zámořské juniorské soutěže tak, aby se vrátil nejpozději v květnu 2023. To je hlavní důvod prodloužení smlouvy. Věříme, že dříve nebo později se Lubo stane platným hráčem A–týmu našeho klubu,“ popsal další detaily prodlouženého kontraktu manažer mládežnického úseku Bronislav Píša.

„V Karlových Varech jsem spokojený a jsem šťastný, že tu mohu pokračovat i v dalších sezonách a dohodli jsme se na nové smlouvě. Rád bych vyzkoušel i hokej v zámoří a v budoucnu bych se opět chtěl vrátit sem,“ uvedl sám osmnáctiletý hokejista.

Košický rodák přišel do Karlových Varů před sezonou 2019-20 do dorosteneckého týmu, kde hned v úvodní sezoně zazářil 60 body ve 37 zápasech. V letošním ročníku se Kupčo výrazně prosazuje i mezi juniory, v bodování soutěže mu patří 5. místo (22 zápasů – 38 bodů) a vydatně pomáhá juniorům Energie k úspěšnému vstupu do aktuální sezony.

Zkušenosti se seniorským hokejem sbíral osmnáctiletý mladík už v uplynulé sezoně, kdy při přerušení mládežnických soutěží kvůli pandemii koronaviru nastoupil do tří utkání za prvoligovou Kadaň, v letošní sezoně naskočil i do jednoho zápasu za Sokolov. V létě ho mohli karlovarští fanoušci vidět i v dresu A-týmu, za který odehrál čtyři přátelské zápasy s bilancí jednoho gólu a dvou nahrávek.