HC Energie Karlovy Vary

Energie v Chance lize: Jak si vedli energetici na hostování v první lize?

Trenéři kromě výkonů hráčů přímo v Karlových Varech musí sledovat také počínání dalších energetiků, kteří o svou extraligovou šanci bojují ve druhé nejvyšší soutěži. Jak si vloni počínali?

Největší zastoupení v Baníku

Nejvíce karlovarských hráčů se už tradičně objevilo v partnerském Baníku Sokolov. Naopak i v dresu Energie si zahráli i někteří hokejisté Sokolova, kteří zaujali trenérský štáb Energie. Spolupráce se tak prohlubuje a pokračuje i do budoucna.

V loňském ročníku dal Sokolov šanci dalším karlovarským mladíkům, kteří v Chance lize sbírali cenné zkušenosti v seniorském hokeji. Pravidelně v Baníku nastupoval Otakar Šik, jenž zažil z osobního hlediska velmi povedený ročník.

Jednadvacetiletý forvard byl v základní části šestým nejproduktivnějším hráčem mužstva, když v devětadvaceti startech nasbíral čtyřiadvacet kanadských bodů (9+15). Na konci ročníku si jej Karlovy Vary stáhly zpátky do prvního týmu.

Alespoň dvanáct startů si připsali i další - Adam Křemen (12), Dominik Rymon, (13), David Tureček (14), František Klejna (23) či Vít Jiskra (24). Poprvé okusil atmosféru druhé nejvyšší soutěže také Vítek Benda. V brankovišti pak chytali o místo Patrik Hamrla s Adamem Horákem.

Z těch zkušenějších hráčů si zahráli za oba kluby třeba Jaromír Kverka nebo Martin Osmík.

Mladé pušky u Trhačů

Mládežnické soutěže dlouho neběžely, proto si mladí hráči cenili příležitostí mezi seniory o to více. Další hrstka si vyzkoušela působení u kadaňských Trhačů.

Patnáct zápasů odehráli Matěj Zabloudil s Lukášem Adámkem. První jmenovaný vstřelil jeden gól a na další tři přihrál, Adámek pak skóroval dvakrát a dvakrát si připsal asistenci.

Kromě nich Kadaň vyzkoušela ještě Patrika Hamrlu, Marka Konáška a slovenskou dvojici energetiků - Róberta Bača a Ľubomíra Kupča.

Zajímavý je pak příběh čerstvě sedmnáctiletého Jiřího Kulicha. Talentovaného útočníka získalo karlovarské vedení v průběhu sezony, kdy sledovalo jeho výkony u Trhačů. V tu dobu ještě šestnáctiletý mládežnický reprezentant vstřelil v deseti startech tři góly. Následně si řekl o osm zápasů v extralize.

Karlovarské duo v Třebíči

Do Třebíče zamířila před sezonou hned dvojice energetiků.

Svou první kompletní sezonu v seniorském hokeji má za sebou dvacetiletý Tomáš Křehlík. Za Horáckou Slavii nastoupil do čtyřiatřiceti utkání v základní části s bilancí 3+5. Dalších pět cenných startů posbíral ve vyřazovací části. Ze všech mladíků z tábora Energie tak v Chance lize odehrál vůbec největší porci zápasů.

Společně s Křehlíkem stála Třebíč také o služby třiadvacetiletého beka Petra Vodičky. Ten v základní části stihl pětadvacet klání, v play-off pak rovněž skončil na čísle pět. Sezonu zakončil se čtyřmi kladnými body v tabulce pravdy.

Z Chebu do Chance ligy

Cesta mezi profesionály není snadná, o čemž by mohl vyprávět jednadvacetiletý Richard Záruba.

Urostlý zadák nejprve musel překousnout loňské zklamání, kdy jeho poslední možné play-off v mládežnické kategorii zatrhl koronavirus. Následně se přesunul do Chebu, kde se začal prosazovat mezi staršími kolegy.

Během tohoto ročníku dal Zárubovi šanci Šumperk a mladý energetik se jí zhostil na jedničku. V dresu Draků se blýskl dvěma góly a šesti asistencemi v devatenácti zápasech, což je na mladého obránce v novém působišti velice slušné.

Hotěk se chytil v Porubě

Stabilní místo v sestavě ambiciózního týmu. Dobrá vizitka Michala Hoťka, jemuž se v solidní konkurenci podařilo nasbírat sedm bodů v pětadvaceti startech v základní části a další čtyři během play-off.