HC Energie Karlovy Vary

Energie v TV: Na úvod s Kometou, čeká i Boleslav a Motor

Televizní fanoušci si minimálně v úvodu sezony pořádně užijí karlovarského hokeje. Energie se totiž v prvním měsíci nového extraligového ročníku na obrazovkách sportovních kanálů představí hned třikrát.

1. kolo - 15. září, 18:00, O2 TV Sport | Kometa - Energie

Karlovy Vary se už podruhé za sebou představí hned v úvodním utkání celé sezony, podruhé v řadě s Kometou a podruhé v řadě před televizními obrazovkami. Pikantní souboj s Brnem totiž odvysílá už ve čtvrtek 15. září sportovní kanál O2 TV Sport. Fanoušci se mohou těšit na zajímavý souboj s bývalým trenérem Martinem Pešoutem, který Energii vedl v posledních pěti sezonách, stejně tak jako na Jakuba Fleka, který karlovarský dres oblékal od roku 2012.

Za Kometu v minulosti naopak nastupovali beci Dalimil Mikyska a Tomáš Bartejs, přičemž druhý jmenovaný přestoupil na západ Čech právě v posledním přestupovém období.

Velkou motivaci pak bude mít i karlovarský Jiří Černoch, který právě ve zmíněném duelu na úvod loňské sezony zazářil čtyřmi góly a i díky jeho výkonu zvítězila Energie na domácím ledě 4:3. Dočká se Čeče podobného počinu i letos?

8. kolo - 6. října, 17:30, O2 TV Sport | Mladá Boleslav - Energie

Na O2 TV Sport uvidí fanoušci i další souboj karlovarské Energie, tentokrát ve čtvrtek 6. října, kdy energetici zajíždí na led Mladé Boleslavi.

I tady bude k vidění spoustu zajímavých jmen na obou stranách. Kádr Mladé Boleslavi přes léto výrazně posílil Pontus Aberg, bývalý hráč Nashvillu. Dres Středočechů pak obléknou ještě nedávní energetici - brankář Filip Novotný či obránci Tomáš Hanousek a Matěj Stříteský. Na opačném konci kluziště se představí letos karlovarský bek David Bernad, který je ve Varech právě z Mladé Boleslavi na roční hostování, středočeskou minulost má i Ondřej Dlapa.

11. kolo - 16. října, 17:20, ČT Sport | Energie - České Budějovice

Výrazný zásah do rozpisu pak nabídne 11. kolo s Českými Budějovicemi. Duel se měl původně odehrát na ledě Motoru, po vzájemné dohodě obou soupeřů a výměně pořadatelství se ale hraje v Karlových Varech a navíc před kamerami České televize.

Motor obhajuje loňský extraligový bronz, do Varů pak může přivézt i bývalé energetiky Douderu, Šenkeříka a Tomečka, ale především nestárnoucího Lukáše Pecha, který právě s Energií vybojoval v sezoně 2008/09 historický titul.