HC Energie Karlovy Vary

Energie získala urostlého zadáka, do Karlových Varů přichází Ondřej Dlapa

Karlovy Vary skládají obranu na příští rok, která kvůli mnoha odchodům projde velkou změnou. Jednou z nových tváří karlovarské defenzívy bude devětadvacetiletý Ondřej Dlapa, jenž přichází z Mladé Boleslavi. V lázeňském městě podepsal smlouvu do 30. dubna 2024.

S Mladou Boleslaví skončil jen těsně před branami semifinále, teď se chystá na svou devátou kompletní sezonu v české nejvyšší soutěži v nových barvách. Do Karlových Varů míří z města automobilů obránce Ondřej Dlapa.

„Měl jsem více nabídek. Rozhodl trenér a že trošku znám to mužstvo. Myslím, že se tu udržel ten zdravý základ a půjde to nahoru. Trenéra znám také z Brna, takže ví, co ode mě očekávat. Proto padla volba na Vary,“ vysvětluje svůj přesun do města horkých pramenů.

Defenzivní obránce má skvělé hokejové parametry. V obraně Energie bude působit hora, brněnský rodák měří téměř dva metry a váží 102 kilogramů. Ve statistice Radegast indexu skončil v základní části mezi mladoboleslavskými hráči na druhém místě a ze všech Bruslařů dokonce zblokoval nejvíce střel soupeře. V play-off si pak zapsal nejvyšší skóre RI a ze všech obránců svého týmu rozdal nejvíce hitů.

OndřejDlapa
obránce
Z 41
G 3
A 6
+/- +4

„Ondřej Dlapa je hráč, kterého jsem trénoval v Brně a jsem přesvědčený, že je brán na pozici prvního obránce do oslabení. Bude vytěžovaný v těch důležitých chvílích na konci třetin, kdy je potřeba nedostat gól. Jeho výška a silové předpoklady nám tu splňují typ hráče, který nám chyběl,“ představil novou akvizici šéf lavičky Martin Pešout.

Jak už bylo výše zmíněno, obrovitý hokejista nepřichází na západ Čech s vizitkou produktivního beka. V loňské sezoně vstřelil ve třiatřiceti zápasech tři branky a na dalších pěti se podílel asistencí. Další nahrávku zapsal v osmi duelech vyřazovací části. Ceněný je především za svou práci směrem dozadu.

Dlapa se nepřesouvá do zcela neznámého prostředí. Vždyť v lázeňském městě nastupoval ve svých mládežnických letech, prošel zde dorostem či juniorkou a v roce 2010 se odtud přesunul zpět do mateřské Komety Brno.

Právě na jihu Moravy poprvé nakoukl do extraligy. Dále působil v prvoligové Třebíči, Vítkovicích, Chomutově a naposled právě v Mladé Boleslavi, kde zůstal necelé čtyři sezony.

Statistiky Ondřeje Dlapy