HC Energie Karlovy Vary

Energii opouští trojice hráčů, pokračuje Mikyska i Kružík

Sestava Energie se v příští sezoně bude muset obejít bez trojice hráčů, která dres Karlových Varů oblékala v několika posledních letech. Ročník 2023/24 rozehrají v nových angažmá Petr Koblasa, Martin Kohout a Štěpán Lukeš. Nové kontrakty s klubem naopak podepsali Dalimil Mikyska a Daniel Kružík.

Petr Koblasa i Martin Kohout patřili mezi stálice karlovarské sestavy v několika posledních letech. Oba hráče vedení klubu oslovilo s nabídkou nové smlouvy, na západě Čech ale nakonec po skončení stávajících kontraktů pokračovat nebudou.

Devětadvacetiletý Petr Koblasa tak své působení v Karlových Varech během devíti sezon zakončí s bilancí 147 bodů (84+63) ve 415 utkáních, o rok mladší Martin Kohout odehrál v karlovarském dresu od roku 2014 celkem 366 soutěžních zápasů, ve kterých zapsal 172 bodů (68+104).

Oslavující Petr Koblasa. V Karlových Varech překonal i hranici 100 extraligových gólů.

„Na angažmá v Karlových Varech budu vždy vzpomínat v dobrém. Za ty roky, co jsem tu odehrál, jsem tu poznal plno kamarádů, dařilo se nám na ledě a byla tu vždy skvělá parta v kabině,“ loučí se s Energií její nejlepší střelec v letošní sezoně.

„Ve Varech jsem prožil velkou část své hokejové kariéry, strávil jsem tu dvanáct sezon a mám tu plno krásných vzpomínek. Od působení v mládeži, přes MHL až po Áčko, kde jsem poznal plno skvělých spoluhráčů. Moc si vážím i podpory fanoušků, za kterou bych chtěl moc poděkovat a děkuji i klubu jako takovému, že mě vychoval do velkého hokeje,“ říká Kohout ke konci svého dlouhého angažmá v Karlových Varech.

V dresu A-týmu nastupoval Martin Kohout pravidelně už od roku 2014.

V Karlových Varech nebude pokračovat ani brankář Štěpán Lukeš. Ten na západ Čech přišel v lednu loňského roku a s Energií podepsal jednoletý kontrakt s dvouletou opcí, tu se však vedení klubu rozhodlo neuplatnit.

Jiná je situace u dvojice hráčů, která naopak bude v lázeňském městě pokračovat. Nový jednoletý kontrakt s platností do konce sezony 2023/24 a opcí na následující ročník podepsal útočník Daniel Kružík, ještě o rok déle by měl v Karlových Varech setrvat obránce Dalimil Mikyska, jenž podepsal smlouvu do konce sezony 2024/25 s opcí na ročník 2025/26.

Vedení klubu v těchto dnech intenzivně jedná o posilách pro nový extraligový ročník 2023/24, zároveň se ale podařilo udržet kostru týmu pohromadě.

„Jsme velmi rádi, že se podařilo udržet klíčové hráče, i když podotýkám, že ne všechny. Některé hráče jsme chtěli udržet, ale bohužel se to z různých důvodů nepovedlo. Aktuálně intenzivně pracujeme na posilách pro další sezónu a myslím si, že během následujících dní a týdnů začneme zveřejňovat jména hráčů, kteří přijdou. Pokud se podaří dotáhnout vše do konce dle našeho plánu, tak ten tým by měl být pro příští sezónu silnější,“ říká k aktuálnímu stavu při tvorbě kádru hlavní trenér David Bruk a pokračuje.

„Nahrazujeme dva elitní útočníky a chceme, aby tři noví přišli do týmu. Aktuálně si myslím, že je vše na dobré cestě. Také jsme v jednání s gólmanem, na pozici brankáře číslo jedna chceme a potřebujeme velkou kvalitu,“ uvádí hlavní priority klubu na přestupovém poli zkušený kouč.