HC Energie Karlovy Vary

Esport hokejová liga startuje! Energii čekají na úvod Vítkovice

Pátý ročník Esport hokejové ligy právě dnes začíná. Do boje vstoupí tříčlenná sestava Mikycz71, AlmonCZE a nováček týmu Bucis98 soubojem s Vítkovicemi.

Tým Energie je pravidelným účastníkem EHL, letos se pro naše gamery bude jednat již o pátý ročník. Ve všech letech předchozích se zadařil postup do play-off, ale zatím se nám nepodařilo zvítězit v žádném vyřazovacím klání.

Sestavu bude i letos tvořit AlmonCZE, který zahájí v našich barvách už čtvrtý ročník. Zůstává i loňský nováček a rodák z Karlových Varů Mikycz71, který bude novým kapitánem týmu. Nováčkem je naopak Bucis98, kterého si tým vybral v letošním draftu.

EHL, 1. kolo: Energie - Vítkovice

Bucis98 vs Chupibear93
Mikycy71 vs Aigeu

S našimi gamery o letošní sezoně

Mikycz71

Startuje nový ročník soutěže. Jak se na něj těšíš?
Těším se na zajímavou zápletku nové sezóny, protože v letošním ročníku NHL se může stát opravdu cokoliv a každý může porazit každého. Bude záležet na maličkostech.

Náš tým povedeš nově v roli kapitána. Cítíš na sobě větší zodpovědnost za výsledky?
Ano, protože v soutěži působím už třetím rokem, tak bude hrát velkou roli nasazování hráčů do dané série.

V týmu došlo k několika změnám…
Dva naši hráči bohužel museli skončit z rodinných důvodů. Z původní sestavy jsme zůstali jen Almon a já. Z draftu jsme proto přivedli nadějného hráče, který nás, věřím, skvěle doplní.

Jak probíhá trénink na novou sezonu?
Několikrát jsme spolu potrénovali a máme z toho dobrý pocit. Sedli jsme si nejenom herně, ale i lidsky, a to bude v následující sezoně velmi důležité. Dobrá parta je základem.

Koho považuješ za největší favority soutěže?
Viděl bych to na čtveřici týmů Kladno, Pardubice, Třinec a Sparta, ale jak jsem řekl, v letošní sezoně se opravdu může stát cokoliv a necháme se překvapit, jak to nakonec dopadne.

Na úvod Vás čekají Vítkovice. Jaký očekáváš duel?
Vítkovice nebudou vůbec lehký soupeř. V letošní sezóně přivedli z Olomouce slovenského playera Ondreje Jurašiho alias Aigeu a vítěze z draftu Rk16 jménem Radka Karese a zbylou dvojici doplní kapitán Chupi93. Bude to velmi náročná série a nedokážu říci, jak dopadne. Samozřejmě se budeme snažit, abychom si připsali první vítězství v nové sezóně.

AlmonCZE

Startuje nový ročník soutěže. Jak se na něj těšíš?
Těším se hrozne moc! Bude to zase napínavý. A to mně na tom nejvíc baví.

Před sezonou ses rozmýšlel, zda budeš pokračovat, či nikoliv. Co nakonec rozhodlo, že pokračuješ?
Uvažoval jsem o tom, že už pokračovat nebudu, ale nechtěl jsem v tom kluky nechat a vím, že by mi ten kolektiv a liga chyběla.

Koho považuješ za největší favority soutěže?
Za největší favority ligy považuju Pardubice.

Na úvod Vás čekají Vítkovice. Jaký očekáváš duel?

Znám tam Aigeua, o kterým vím, ze je úžasnej hráč a jsou s nim vždycky zajímavý zápasy. Jinak očekávám, že to bude náročná série, protože každý tým bude chtít vstoupit do ligy vítězstvím a oba týmy do toho půjdou na 110%.

Bucis98

Startuje nový ročník soutěže. Jak se na něj těšíš? Těším se na něj hodně. Bude to pro mě první sezóna v EHL takže ještě popravdě nevím, co od toho očekávat, ale do každého zápasu, do kterého nastoupím, dám maximum, abych klukům pomohl vyhrávat zápasy.

V týmu Energie jsi nováčkem. Představ se v několika větách fanouškům...
Jmenuji se Lukáš, je mi 25 let a žiju poblíž Brna. Mezi mé záliby patří fotbal, který už aktivně 19 let hraju, sledování NHL a trávení času s mými přáteli.

Jak probíhá trénink na novou sezonu?
S klukama jsem si krásně sednul aj sem rád, že mě vzali mezi sebe. Miky jakožto kapitán mně pomáhá dost. Já jsem celkem nervák a nechám se hrozně rychle vytočit, takže Miky mně pomáhá s hlavou, abych se uklidnil a soustředil se na svoji hru. Almon je taky super kluk, zábavnej a dá se s ním dobře pokecat. Takže za své spoluhráče jsem hodně rád a doufám, že pro Energii uděláme dobrý výsledek, což je minimálně play-off.

Koho považuješ za největší favority soutěže?
Mezi největší favority samozřejmě favorizuji Pardubice, Dzouvi a hcpce patří mezi nejlepší hráče v celé republice, takže oni dva spolu v jednom týmu, to je neskutečná síla.

Na úvod Vás čekají Vítkovice. Jaký očekáváš duel?
Vítkovice měly možnost výběru jedničky draftu, což je RK16, já s ním hrál v kvalifikacích a je to velmi kvalitní hráč, takže si myslím, že už jen kvůli němu na tom budou lépe v tabulce než minulý ročník. Já očekávám vyrovnaný duel, ale doufám s příjemným koncem pro nás, začít sezónu vítězstvím by bylo super.