HC Energie Karlovy Vary

Extraliga zná rozlosování, Energie začne doma s Kometou. Kdy dojde na derby?

Je to jen pár dní, co hráči Třince zvedli nad hlavu pohár pro vítěze nejvyšší soutěže a hokejisté znají už rozlosování nadcházejícího ročníku Tipsport extraligy. Karlovy Vary začnou i sezonu 2021/22 na domácím ledě, v pátek 10. září vyzvou v KV Areně brněnskou Kometu. Úvodní západočeské derby nového ročníku pak přijde na řadu v pátek 15. října a bude ho hostit karlovarský stánek.

Nejvyšší soutěž bude mít v nové sezoně hned 60 kol, extraligu totiž bude nově hrát i patnáctý celek, kterým se stal vítěz Chance ligy z Kladna. V každém kole tak diváci uvidí sedm utkání, jeden tým pak bude mít vždy zápasové volno, v sezoně tak každé z mužstev odehraje 56 zápasů.

Kompletní rozpis utkání Energie

Základní část Tipsport extraligy odstartuje v pátek 10. září, poslední 60. kolo má na programu v úterý 8. března. Play-off, do kterého stejně jako loni postupuje 12 mužstev, začne předkolem v pátek 11. března, mistr bude znám nejpozději v sobotu 30. dubna.

Nejvyšší soutěž bude v sezoně 2021/22 opět sestupová. Poslední celek Tipsport extraligy spadne přímo do Chance ligy, na čtrnáctý tým pak čeká baráž s vítězem jejím vítězem. Třináctému týmu po základní části posledním 60. kolem skončí sezona.

Rozpis soutěže ještě může doznat dílčích změn s ohledem na možné změny pořadatelství či termínů.

Los 1. kola Tipsport extraligy 2021/22

Liberec – Hradec Králové
Kladno – Vítkovice
Třinec – České Budějovice
Zlín – Litvínov
Karlovy Vary – Brno
Pardubice – Plzeň
Olomouc – Mladá Boleslav