HC Energie Karlovy Vary

FANTAZIE! Na mistrovství světa jede Černoch i Beránek!

Karlovarská Energie bude mít druhý rok za sebou dva zástupce na mistrovství světa! Na šampionát, který začne už příští pátek, totiž jedou Jiří Černoch i Ondřej Beránek!

Finský kouč českého národního týmu Kari Jalonen tak znovu po roce v nominaci na MS v hokeji 2023 ukázal na dva karlovarské borce. Zatímco loni Energii reprezentovali Jiří Černoch s Jakubem Flekem, nyní Fleka premiérově nahradí Ondřej Beránek. Mimochodem Jakub Flek, nyní již hráč brněnské Komety, vybojoval už třetí nominaci na šampionát v řadě.

Zatímco Jiří Černoch debutoval na světové akci již v minulém roce a povedenými výkony pomohl národnímu týmu k zisku bronzové medaile, pro Ondřeje Beránka se jedná o premiéru na vrcholné mezinárodní akci.

Sedmadvacetiletý forvard, narozdíl od minulého roku, kdy z nominace vypadl až na poslední chvíli, tentokrát už pozvánku na světový šampionát dostal. A řekl si o ní parádními výkony! Po nejlepší sezoně na klubové úrovni v kariéře totiž zářil i v dresu národního týmu.

V sedmi přípravných duelech zapsal osm bodů, v celé reprezentační sezoně pak odehrál čtrnáct utkání s bilancí čtyř branek a pěti nahrávek.

Již druhý světový šampionát v řadě naopak čeká na Jiřího Černocha. Ten na MS debutoval už vloni a vybojoval bronzovou medaili, chybět nebude ani při letošní obhajobě na turnaji ve Finsku a Lotyšsku.

Černoch odehrál v závěrečné přípravě sedm duelů, zapsal osm bodů. V celé sezoně pak, stejně jako Beránek, naskočil do čtrnácti utkání, ve kterých bodoval osmkrát.

Mistrovství světa pro český tým začíná již v pátek, kdy v úvodním duelu vyzve ve federálním derby tým Slovenska.

Nominace Česka na MS v Rize a Tampere

Brankáři:
Šimon Hrubec
(Curych, Švýcarsko),;Karel Vejmelka;(Arizona, NHL),;Marek Langhamer;(Ilves, Finsko).

Obránci:
Michal Jordán;(Rapperswil, Švýcarsko),;Tomáš Kundrátek;(Kometa Brno),;Jan Košťálek, Tomáš Dvořák;(oba Pardubice),;Michal Kempný, David Němeček;(oba Sparta Praha),;Ronald Knot;(Tucson, AHL),;Jakub Zbořil;(Boston, NHL).;

Útočníci:
Ondřej Beránek, Jiří Černoch;(oba Karlovy Vary),;Filip Chlapík, Michael Špaček;(oba Ambri-Piotta, Švýcarsko),;Jakub Flek;(Kometa Brno),;Vladimír Sobotka, David Tomášek;(oba Sparta Praha),;Lukáš Sedlák;(Pardubice),;Jiří Smejkal;(Oskarshamn, Švédsko),;Martin Kaut;(San Jose, NHL),;Roman Červenka;(Rapperswil, Švýcarsko),;Dominik Kubalík&;(Detroit, NHL),;Daniel Voženílek;(Třinec),;Filip Chytil;(New York Rangers, NHL).

Realizační tým:

Hlavní trenér:;Kari Jalonen
Asistenti trenéra:;Libor Zábranský a Martin Erat
Trenér brankářů:;Zdeněk Orct
Videotrenéři:;Jiří Horáček a Fredrik Norrena
Manažer:;Milan Hnilička
Fyzioterapeut:;Radovan Sakaláš
Kustodi:;Zdeněk Šmíd, Oldřich Kopecký a Petr Šulan
Kondiční kouč:;Michal Hamršmíd
Lékař:;Tomáš Madrý
Media manažer:;Ondřej Kalát

Program českého týmu v základní skupině MS

Pátek 12. května:
16:20 Slovensko – Česko;

Neděle 14. května:
20:20 Česko – Kazachstán;

Pondělí 15. května:
20:20 Česko – Lotyšsko

Čtvrtek 18. května:
16:20 Česko – Slovinsko

Sobota 20. května:
12:20 Norsko – Česko

Neděle 21. května:
20:20 Česko – Švýcarsko

Úterý 23. května:
16:20 Kanada – Česko

Pozn.: začátky utkání MS jsou uvedeny v lotyšském čase. V Česku bude o hodinu méně.