HC Energie Karlovy Vary

Fanouškům děkujeme! Jsme zklamaní, smutní Stříteský

Dřeli v létě, dřeli celou sezonu, ale během čtyř zápasů je po sezoně. Energetici v předkole play-off nestačili na Olomouc a sezona pro ně končí. Na hráčích je nyní znát obrovské zklamání, což nezastírá ani obránce Matěj Stříteský.

Matěji, co byl hlavní faktor dnešního neúspěchu?
Nedali jsem branky.

Jak moc bylo těžké bránit Jakuba Orsavu?
Neřekl bych, že těžké. Oni mají systém hry založený na ohromně poctivé práci a vyšly jim přesilovky. Vyšel jim signál po buly a vyšlo to zrovna na něj. Klobouk dolů před ním, že měl tři body, ale mají dobrou celou první lajnu, jsou to dobří útočníci. Nechci shazovat zbytek, ale to jsou spíš takoví poctiví pracanti. Orsava byl vždycky bodový hráč. Dnes to potvrdil.

Je na vás vidět, že to bylo tvrdé. Co říct k emocím v celé sérii?
Myslím, že to je to, proč hokej hrajeme, proč lidí chodí na hokej. Celou sezonu to hrajeme, aby se to teď ukázalo, musí to ven. Bohužel to nevyšlo, je to play-off, každý zápas se hraje na doraz.

Jak velké je zklamání, že je konec?
Zklamání je to obrovské. Celou sezonu, nějakých 52 kol makáte a dřete, přes léto dřete a teď je za čtyři zápasy po sezoně. Zklamání v nás teď je, je to čerstvé a chvíli nás to bude štvát.

Co podle vás rozhodlo o osudu série?
Rozhodlo to, že v domácím zápase za stavu 2:0 jsme nedotáhli zápas do vítězného konce. Určitě by se nám vracelo do Olomouce mnohem snáze, kdybychom vedli 2:1. Všichni ví, že tady je to těžké, stejně jako u nás. Naši fanoušci, kterým bych chtěl poděkovat, za to jak nás hnali, tak stejně hnali je. Vyvíjejí tím na všechny na ledě tlak. Rozhodlo to, že soupeř byl v každém zápase víc góloý.

Nemohla dnes rozhodnout i nedisciplinovanost? Hlavně ve třetí třetině.
Myslím, že to tam vůbec nic neřešilo. Když se podíváte na vývoj třetí třetiny, tak jsem tam snad neměli střelu na bránu. Bylo snad devět minut do konce a za toho stavu to bylo buď a nebo. Vývoj byl takový, že i ve čtyřech jsme se tlačili dopředu, ale bez gólu se nedá vyhrát.

První gól byl také asi velmi důležitý.
Každý zápas série byl o první brance. My jsme ji dnes nedali, nepovedlo se nám to. Nedali jsme žádnou. Olomouc hraje extrémně obětavě, má výborné dva gólmany. Strašně obětavě pomáhají svému brankáři a je to znát.

Mohlo to být i tím, že bylo trochu zkušenější?
Asi ano. Nejen věkový průměr, ale i když se podíváte do historie, tak poslední roky Olomouc prochází předkolo, pokud není rovnou v play-off. Řekněme že hráli organizovaněji v obranném pásmu, když měli puk na hokejkách tak se nám špatně procházelo.

Jen krátce, jaká byla sezona?
Letošní ročník byl extrémně vyrovnaný, rozhodovalo se až v posledním zápase a myslím, že jak pro hráče, tak i pro lidi je to super, protože bylo pořád o co hrát. Možná zajímavější než boj o první místo byl boj o spodek, protože tam se opravdu rozhodovalo až do posledního zápasu. Sezona byla dlouhá, pro mě osobně... Začal jsem v Boleslavi, pak jsem přestoupil do Varů, za což jsem rád. Měl jsem úplně jinou roli a hlavně větší počet minut na ledě, takže na jednu stranu mě mrzí že končí, ale kdyby nám někdo řekl přes sezonou, že postoupíme do předkola, tak bychom za to byli rádi.

Proběhla změna vedení, mělo to vliv na kabinu?
Když se to stalo, tak jsem tam ještě nebyl. Ale to se dělo nahoře, nás v kabině se to nijak nedotýkalo. Jsme tu od toho, abychom hráli hokej a jestli tam přijde ten nebo onen, tak je to jedno.

Dost hráčů se podařilo smluvně udržet, takže i to je pozitivní?
To je pozitivní, je to lepší, než zasahovat do týmu aby přišlo deset nových hráčů. Je to trochu risk, nevíte jak si hráči sednou charakterově, nemusí jim sedět systém, nemusí jim sedět role v týmu, takže určitě je lepší, když se tým udržel.

Související články