HC Energie Karlovy Vary

Fantazie! Jakub Flek jede na Mistrovství světa v ledním hokeji

Sen se splnil. Karlovarský útočník Jakub Flek si zahraje poprvé v kariéře na Mistrovství světa v ledním hokeji! Jeho jméno totiž nechybí v nominaci trenéra Filipa Pešána, kterou zveřejnil krátce po skončení posledního utkání s Ruskem před startem světového šampionátu.

Osmadvacetiletý útočník karlovarské Energie si tak sezonu minimálně ještě o pár týdnů prodlouží. Poté, co mu ročník na klubové scéně skončil už v polovině března po prohře v předkole play-off s Pardubicemi, zahájil na konci března dlouhou přípravu na světový šampionát.

Flek odtrénoval s českým národním týmem sedm týdnů, absolvoval všechny kempy a naskočil i do většiny přípravných zápasů, ve kterých se rozhodně neztratil. Naopak. V osmi přípravných duelech zapsal čtyři body (2+2), naposledy skóroval právě při sobotní generálce na MS proti Rusku.

„Obrovská euforie, radost. Musím říct, že jsem to opravdu nečekal a jsem za to hrozně vděčný a moc si to užívám,“ uvedl Flek bezprostředně po oznámení konečné nominace.

V této sezoně tak bude Jakub Flek už šestým karlovarským hráčem, který se zúčastní světového šampionátu. Na přelomu roku se zúčastnil turnaje do 20 let v kanadském Edmontonu brankář Jan Bednář, na dubnové MS do 18 let pak zamířila trojice energetiků - Jiří Kulich, Dominik Rymon a Patrik Hamrla.

Energie bude mít zástupce na světovém šampionátu dospělých znovu po dlouhých sedmi letech, kdy se do sestavy vešel útočník Martin Zaťovič. V roce 2010 byl členem zlaté sestavy Vladimíra Růžičky v Německu obránce Ondřej Němec, o dva roky dříve hrál v Kanadě dlouholetý kapitán Energie Václav Skuhravý.

Nominace Čechů na MS v Rize

Brankáři:
Šimon Hrubec (Omsk, KHL), Petr Kváča (Liberec), Roman Will (Čeljabinsk, KHL).

Obránci:
David Musil (Třinec), David Sklenička (Jokerit Helsinky, KHL), Libor Šulák (Oulu, Finsko), Andrej Šustr (Kunlun, KHL), Ondřej Vitásek (Liberec), Michal Moravčík (Tappara, Finsko), Filip Hronek (Detroit, NHL), Libor Hájek (NY Rangers, NHL), Lukáš Klok (Rauma, Finsko).

Útočníci:
Adam Musil, Radan Lenc (oba Liberec), Matěj Stránský, Michal Špaček (oba Třinec), Matěj Blümel, Tomáš Zohorna (oba Pardubice), Jakub Flek (Karlovy Vary), Robin Hanzl, Lukáš Radil (oba Spartak Moskva, KHL), Jiří Sekáč (Omsk, KHL), Jiří Smejkal (Tappara, Finsko), Filip Zadina, Jakub Vrána (oba Detroit, NHL), Filip Chytil (NY Rangers, NHL), Jan Kovář (Zug, Švýcarsko), Dominik Kubalík (Chicago, NHL).

Zápasový program Čechů na MS

21.5. 15:15 Rusko – Česko
22.5. 19:15 Česko – Švýcarsko
24.5. 19:15 Česko – Bělorusko
27.5. 19:15 Švédsko – Česko
29.5. 11:15 Česko – Velká Británie
31.5. 15:15 Česko – Dánsko
1.6. 15:15 Slovensko – Česko