HC Energie Karlovy Vary

Faul na Havránka potrestán, Erat si nezahraje šest zápasů

Disciplinární komise ELH už vynesla verdikt za hrubý faul na karlovarského útočníka Tomáše Havránka. Brněnský forvard Martin Erat, který dvacetiletého Havránka tvrdě sestřelil, si nezahraje šest soutěžních utkání.

Zkušený Erat, který do letošního soutěžního ročníku naskočil až v průběhu sezony, fauloval Havránka v průběhu druhé třetiny pátečního extraligového utkání. Brněnský útočník vyfasoval od hlavních rozhodčích trest na pět minut plus do konce utkání, Havránek skončil s těžkým otřesem mozku v nemocnici.

„Předseda disciplinární komise ELH Viktor Ujčík na základě videozáznamu shledal, že zákrok byl veden na protihráče, který krátce před tím odhrál kotouč a byl považován za hráče v jeho držení. Hráč vedl zákrok bez jakékoli snahy hrát puk s jediným cílem zasáhnout soupeře, a to v situaci, kdy se protihráč nacházel po odehrání kotouče ve zranitelném postavení,“ uvádí disciplinární komise k faulu Martina Erata.

„S cílem dosažení větší intenzity hráč zvýšil rychlost a těsně před střetem se napřímil, přičemž je nepochybné, že protihráče zasáhl přímo do hlavy. V důsledku zákroku utrpěl protihráč otřes mozku a zlomeninu nosu a zápas nedokončil,“ uvádí dále zpráva disciplinárky Eratově faulu.

Martin Erat i v důsledku Havránkova zranění vynechá zbytek základní části a také úvodní utkání play-off.„Předseda disciplinární komise ELH zákrok překvalifikoval na zásah do hlavy nebo krku a hráče Martina Erata potrestal zastavením činnosti na 6 soutěžních utkání nepodmíněně. Přihlédl přitom ke zvlášť nebezpečnému a bezohlednému způsobu vedení zákroku, který zařadil mezi závažnější případy s vyšší sazbou, na druhé straně zohlednil při stanovení výše trestu skutečnost, že hráč nebyl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán,“ vysvětluje disciplinární komise výši trestu.

Související články

Preview k zápasu | čt 21.2.2019

Přijíždí Kometa. Odjede podruhé poražena?