HC Energie Karlovy Vary

Flek: Musíme na to zapomenout a znovu do toho šlápnout

Energetiky čekala nelehká bitva proti Liberci, který dokázali na vlastním ledě porazit po senzační otočce ve třetí třetině, obrat se ale tentokrát nekonal a karlovarští hokejisté z duelu odešli se sedmi inkasovanými brankami. „Není to příjemné, v Boleslavi jsme dostali jedenáct gólů, v dalším zápase jsme ale nastoupili jako jiný tým a podařilo se nám vyhrát. Doufám, že se nám to podaří znovu,“ zhodnotil situaci Jakub Flek, který v zápase proti Liberci otevřel skóre.

Nejprve skvělá otočka v posledních dvaceti minutách, tentokrát nepříliš slavný výsledek 3:7. Energie do utkání vstoupila ve svižném tempu a dokázala soupeře zaskočit úvodním gólem, Bílí Tygři ale nechtěli nechat soupeře odskočit a dokázali během chvíle skóre otočit. Pak až na trefu Jiřího Černocha hráči v černobílých dresech jen inkasovali a poprvé v letošní sezoně si zapsali třetí prohru v řadě. „Vstoupili jsme do toho dobře, podařilo se nám vstřelit první branku. Od té chvíle to s námi ale šlo z kopce. Ztráceli jsme puky ve středním nebo útočném pásmu a soupeř měl smrtící protiútoky, ze kterých nás vytrestal. Byl dnes lepším týmem,“ shrnul zápas Jakub Flek.

V aktuálním ročníku je to pro karlovarské hokejisty druhá nejvyšší prohra. Nejhorší bilanci nasbírali na ledě Mladé Boleslavi, se kterou tehdy padli 4:11. Hned v dalším utkání se jim ale podařilo oklepat a pokračovat s nabíráním bodů. „Není to příjemné, v Boleslavi jsme dostali jedenáct gólů, v dalším zápase jsme ale nastoupili jako jiný tým a podařilo se nám vyhrát. Doufám, že se nám to podaří znovu, byť jedeme na další utkání do Třince. Máme teď dva dny volna, takže si odpočineme, potrénujeme a vlítneme na Třinec,“ vyhlíží další zápas sebejistě karlovarská devítka.

I přes vysokou prohru ale energetici ručník do ringu neházejí, díky vysoké frekvenci zápasů, mohou prohry rychle odčinit a pokračovat na vítězné vlně, kterou přerušil tře zápasy nazpět Hradec Králové. „Zápasy jdou rychle za sebou, takže nemá cenu se v tom nějak utápět a věšet hlavu. Ještě je hromada zápasů před námi, takže na to musíme zapomenout a šlápnout do toho znovu. Chyby si rozebereme na videu, řekneme si k tom věci, které by se nám stávat neměly a z toho se ponaučit,“ zakončuje forvard Energie.

Související články