HC Energie Karlovy Vary

Flek: Vary jsou srdcovka, zahraničí je ale velký sen

Fanoušci karlovarské Energie si mohou oddechnout. Nejlepší střelec uplynulé sezóny, Jakub Flek, totiž nevyužil výstupní klauzule odchodu do zahraničí, a minimálně nadcházející sezónu odehraje v Karlových Varech. Spokojeno je jistě také vedení klubu, které může i nadále počítat se členem elitní útočné formace.

Jakube, pokračujete v Karlových Varech, co rozhodlo?
Nějaké zahraniční nabídky přišly během šampionátu, ale rozhodl čas. Mám ve Varech platnou smlouvu s výstupní klauzulí do určitého data, a to datum vypršelo de facto po mistrovství světa a už nebyl moc čas na nějaká jednání.

Můžete aspoň naznačit, odkud ty nabídky byly?
Dostal jsem nabídky z Ruska a Švýcarska. Během mistrovství jsem měl informaci, že se na mě koukají také skauti z NHL, ale nebylo to nic konkrétního. Osobně si myslím, že na NHL už jsem starý.

Mrzí Vás, že zahraniční angažmá letos nevyšlo?
Samozřejmě, že to mrzí. Netajím se tím, že zahraničí je můj velký sen. Navíc už také nejsem hokejově nejmladší. Na druhou stranu si úplně nezavírám vrátka, třeba se to podaří po sezóně. Zůstávám zatím ve Varech, kde je můj domov. Klub tady je moje srdcovka, takže se těším na novou extraligovou sezónu a doufám, že uděláme konečně nějaký úspěch.

Minulá sezóna se vám osobně velmi povedla, zakončil jste ji účastí na mistrovství světa. Jaké jsou ambice do sezóny nadcházející?
Opět ty nejvyšší, já si vždy dávám ty nejvyšší cíle. Největší mou touhou je udělat týmový úspěch. Protože když se daří týmu, daří se pak i jednotlivcům. Doufám, že se bude dařit i mně a dostanu zase třeba šanci v národním týmu.

Aktuálně máte dovolenou. Jak ji trávíte? Stihl jste od hokeje vypnout?
Myslím, že se mi vypnout podařilo. Byl jsem v Itálii s přítelkyní a kamarádem, chystáme se ještě do Řecka, užít si trochu moře. Do toho mám starosti se zařizováním nového bytu tady ve Varech, takže se nenudím. Samozřejmě, často potkám někoho, koho jsem delší čas neviděl a o hokeji se bavíme, ale to už k tomu asi patří.

Po dovolené máte náročný program. Kemp v Plzni, pak soustředění dětí v Sokolově... Náročné léto?
Přišel jsem o letní přípravu s týmem, ale věřím, že jsem oproti klukům nic neztratil. Protože tréninky a zápasy na mistrovství světa mají úplně jiné parametry a tempo, než suchá příprava. Nemyslím si, tedy, že bych byl jakkoliv pozadu. Musím se ale kvalitně připravit na novou sezónu, proto už ten plzeňský kemp pojmu vážně. Mám tam možnost dvou ledů denně, plus se budu připravovat i na suchu.

Děkuji za rozhovor a přeji hezkou dovolenou.